Vallée de Munster

TOERISTENBUREAU

Alsace - Haut-Rhin

De Munster-vallei is een paradijs voor buitensporters tussen de Vogezen en de Elzas.

Een echt actieve vallei!
Er is meer in de Munster Vallei dan wandelen en fietsen! Profiteer van de vele bezienswaardigheden en activiteiten om uw verblijf te verrijken met herinneringen. Een geluidswandeling met Jim Petit, een bezoek aan de Ferme aux Rennes, een uitstapje naar de accrobranche van Schnepfenried om dicht bij de toppen te komen, een ontdekking van het Maison Albert Schweitzer... en nog veel meer... Laat u meevoeren door uw nieuwsgierigheid!


Een echt gourmet dal!
Van de traditionele maaltijd in onze hoeveherbergen als beloning voor een goede wandeling, tot onze mooiste tafels, laat u verleiden door het scala aan mogelijkheden. Een unieke gastronomische cultuur die de lokale producten eer aandoet, waaronder onze kazen, vertegenwoordigd door de beroemdste van allemaal: Munster! Wil je meer weten? Kom en bezoek het Maison du Fromage in Gunsbach of La Ferme du Versant du Soleil in Hohrod.

                                                                                    IN DE ZOMER
Een bezoek aan de Munster-vallei betekent een ontdekking van een weelderige en ongerepte natuur, adembenemende panorama's en een gevestigde landbouwtraditie.


Voel je vrij in de wijde omtrek! Trek uw beste wandelschoenen aan en ga op avontuur op onze 470 kilometer bewegwijzerde wandelpaden van Club Vosgien!  Van de emblematische toppen van de Petit Ballon en de Hohneck, met fabelachtige uitzichten over onze vallei en de naburige bergtoppen, tot de vijf juweeltjes die onze bergmeren zijn: een grote diversiteit om aan de verwachtingen van elke wandelaar of hardloper te voldoen, zowel beginners als gevorderden.

De Vallei is in beweging! Fietsers laten zich niet uit het veld slaan. Niet minder dan 7 mountainbike circuits om liefhebbers op zoek naar spanning en natuur te verrukken. Maar ook emblematische passen en beklimmingen voor de renners: Platzerwasel, de beklimming van de Hohrodberg, de Schluchtpas... Fietsliefhebbers kunnen van Mittlach naar Colmar, via de 25 kilometer lange route die doorspekt is met goudklompjes om te ontdekken, zoals het dorpje Soultzbach-les-Bains, het kleinste middeleeuwse stadje van de Elzas.


                                                                                    IN WINTER
Beleef de vallei onder de sneeuwvlokken! De Vallei van Munster is vier resorts om te genieten van de geneugten van de winter !


Le Schnepfenried is het familieoord van het dal! 18 pistes voor alpine liefhebbers, maar ook Noords skiën en pistes voor sneeuwschoenwandelen. Voeg daar nog de rodelpistes en de beginnerspistes aan toe, en u hebt een skioord dat elk lid van het gezin zal bekoren naargelang zijn wensen en zijn niveau!

In Le Gaschney hebben de pistes een sportief karakter, maar er is ook de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan dankzij mooie ski- of sneeuwschoenwandelingen.

Le Tanet, in het hart van de gletsjercirkels van het Lac Vert en het Lac du Forlet, zal liefhebbers van skiën en weidse ruimten bekoren.

Tenslotte is de Trois-Fours het onvermijdelijke balkon van onze vallei met Nordic en sneeuwschoen routes die gezinnen en beginners zullen bekoren

 

CONTACT

1 Rue du Couvent

68140 Munster

France

ADRES

  • Facebook
  • Instagram