Vallée D'Aoste

TOERISTENBUREAU

Noordwest-Italië

Vallée_d'Aoste_direction.png

Aostadal: de kleinste en hoogste regio van Italië!

De oppervlakte van 3.266 km² vertegenwoordigt een honderdste van het Italiaanse grondgebied.

Het Alpengebied is aan alle kanten omgeven door hoge bergen en oude gletsjers. Bovendien bevindt een derde van het grondgebied zich op een hoogte van meer dan 2600 meter. Soms steile hellingen, soms grote hoogtes. Het is de ideale regio voor bergsportactiviteiten: bergbeklimmen, klimmen, skiën, raften, wandelen, canyoning, mountainbiken,...

 

Uniek van nature

Het Aosta-dal zal velen bekoren dankzij de vele bergsporten die beschikbaar zijn voor toeristen. Tijdens uw sportieve prestaties keert u terug in totale harmonie met het rijke culturele erfgoed van de regio. Het was in het Aostadal dat het eerste Italiaanse nationale park werd opgericht. Om deze reden worden de fauna en flora beschermd door het grondgebied van de regio. U zult zich verbazen over de prachtige landschappen van de regio!

 

De vallei van 100 kastelen

Het is ook een regio die rijk is aan geschiedenis en kunst. U zult de verschillende monumenten ontdekken tijdens uw bezoeken: middeleeuwse kastelen, torens, burchten, paleizen, romaanse en barokke kerken... Kortom, al dit prehistorische erfgoed of uit de Romeinse periode zal u toelaten om de tradities van de vallei beter te begrijpen, die soms nog aanwezig zijn in de gastronomie en de Italiaans/Franse tweetaligheid van de meeste inwoners... Ga dus op zoek naar getuigenissen uit het verleden. Je zult niet teleurgesteld zijn.

 

Aosta Tourist Office voor toeristische informatie 

Aosta Valley Reserveringsdienst: booking@turismo.vda.it
  

Call Center : +39 (0) 165 33352

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Domaine Val d'Aoste

Place Porta Praetoria, 3
11100 Vallée d'Aoste

Italië

ADRES

CONTACT