VALLÉE D'AOSTE

ONZE PARTNERS

VALLEE D'AOSTE

Toeristenbureau

Noordwest-Italië

20 skigebieden, 800 km aan pistes, 6 snowparks zijn slechts enkele cijfers die het skiën in Valle d'Aosta beschrijven. 

CHÂTEAU ROYAL

Residentie

Cogne

De Residentie is ontstaan uit de renovatie van het Koninklijk Kasteel, in het centrum van Cogne, naast de kerk. Het gebouw is uitgeroepen tot rijksmonument vanwege het historische belang ervan.

TORGNON

Toeristenbureau

Torgnon

In de zomer: de wandelaars krijgen een adembenemend uitzicht op de hoogste toppen. 

In de winter: het skigebied is toegankelijk voor skiërs van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. 

MONT AVIC RESORT

Hotel restaurant ***

Champdepraz

Het Mont Avic Resort is een bergresort, gelegen in het prachtige Mont Avic Park, in een unieke en betoverende natuurlijke omgeving. 

ECO WELLNESS NOTRE MAISON

Hotel ***

Cogne

Notre Maison wordt gekenmerkt door overdekte wandelpaden die de typische houten en stenen huizen waaruit het is samengesteld met elkaar verbinden. Het hotel is in harmonie met de omgeving en beschikt over een elektrische auto.

HÔTEL CASTOR

Hôtel***

Champoluc

L'Hôtel Castor est une maison historique du village de Champoluc dans la région du massif du Mont Rose. Le village se trouve dans la vallée d'Ayas à 1570 mètres d'altitude.

HÔTEL LA BARME

Hotel restaurant ***

Cogne

Het hotelrestaurant La Barme is harmonieus geïntegreerd in het gehucht Valnontey (1665m), in het hart van het Nationaal Park Gran Paradiso en zijn natuur, op slechts 2 km van Cogne. 

MADONNINA

Hotel ***

Cogne

Het hotel, dat uitkijkt over de Prés de Saint-Ours in Cogne, biedt u onmiddellijk een aangenaam gevoel van welzijn dankzij de aandacht voor details en het warme onthaal. 

GEBIEDSINFORMATIE

Valle d'Aosta is een regio in Noordwest-Italië. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van de natuur en de vele buitenactiviteiten die deze biedt. De regio heeft veel natuurgebieden. Er is genoeg om wandelaars en mountainbikers te verrukken...

In het dalgebied kunt u zich vermaken op de 800 kilometer aan skipistes. Er zijn meer dan 20 skigebieden. In de winter mag u de Aosta kerstmarkt niet missen.

In de regio van Torgnon staan vele musea tot uw beschikking, zoals het Petit Monde museum. U kunt ook wandelingen maken zoals de "Tour des alpages" die toegankelijk zijn voor fietsers, ruiters en wandelaars. Tijdens de winterperiode zult u ook kunnen skiën of andere sportieve activiteiten kunnen doen, zoals nordic walking...

U zult ook het genoegen hebben om ongelooflijke ontmoetingen te maken met de lokale fauna in zijn natuurlijke omgeving: gemzen, marmotten, steenbokken...

De gemiddelde temperatuur in Valle d'Aosta is 10,9°C en het klimaat is relatief vochtig.

Tijdens uw verblijf in Valle d'Aosta kunt u de heerlijke kaas van de koeien uit de streek proeven: La fontine.