KANTON Wallis

ONZE PARTNERS

Wallis

Toeristenbureau

REGION DENTS DU MIDI

De Portes du Soleil, een echt poedersneeuwreservaat, biedt een enorme hoeveelheid aan wintersporters (600 km pistes, 288 pistes en 198 skiliften).

Evolène Région

Verhuur van chalets/appartementen

IMMO-EVOLENE

Sinds 20 jaar toeristische activiteiten is het motto van Immo-toerisme: welkom, service en kwaliteit. Verblijf van min. 1 week in chalet of appartement van 2 tot 8 personen.

Crans Montana

Hotel ***

ARENAS RESORT VALAISIA

Het Arenas Resort Valaisia ligt op het hoogplateau van Crans-Montana, rustig en dicht bij het centrum van dit gerenommeerde skioord. 

Wallis

Toeristenbureau

LE VAL D'HERENS

De Val d'Hérens heeft zijn charme en authenticiteit weten te bewaren, ver van de sfeer van de grote alpine resorts. Hier wordt u door de plaatselijke bevolking welkom geheten en geadviseerd. 

Crans Montana

Appart-hotel ****

HELVETIA INTERGOLF

De Helvetia Intergolf ligt op 150 meter van het centrum van het resort, maar geniet van een grote rust, maximale zonneschijn en een prachtig uitzicht op de Walliser Alpen. 

Saas-Fee

Hotel restaurant spa ****

SUNSTAR HÔTEL SAAS-FEE

Het historische karakter van het huidige Sunstar Hotel Saas-Fee is in harmonie met de elegante inrichting en het moderne comfort. Het romantische hotel ligt in het centrum van Saas-Fee zonder auto.

Wallis

Toeristenbureau

SAAS-FEE

Het Saasdal wordt omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter en imposante gletsjers. Het is een echt paradijs voor bergsporters.

Saas-Grund

Hotel Pension

Hotel Pension Heino biedt u een warm en authentiek welkom in het kleine alpendorpje Saas-Grund. Kom en ontdek de Walliser Alpen in winter en zomer!

GEBIEDSINFORMATIE

Wallis is een Zwitsers kanton waarvan de officiële talen Frans en Duits zijn.

 

In de winter kunt u genieten van vele sneeuwsporten zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sleeën, hondensleeën... De regio Dents du Midi of Crans-Montana biedt hiervoor vele alternatieven voor een vakantie met familie of vrienden. Waarom eindig je je dag dan niet in een van de thermale baden in de regio?

In de zomermaanden kunt u wandelen of fietsen. Zo heeft Crans-Montana veel vijvers zoals de Etang de la Moubra. Er is ook het Lac d'Arbey in Evolène en de Grotte aux Fées in Saint-Maurice.

Profiteer van uw verblijf in het Wallis om het culturele erfgoed van de regio te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Stockalper-kasteel in Brig. Saint-Maurice is ook een echt religieus toevluchtsoord.

 

Zoals alle berggebieden wordt Wallis in de winter gedomineerd door sneeuw en kou, terwijl je in de zomer dankzij de dominantie van de zon kunt tanken aan vitamine D.

 

Tot de specialiteiten van de regio behoren de asperges au gratin, de traditionele Walliser abrikozentaart en raclettekaas.