KANTON Wallis

carte valais.png

ONZE PARTNERS

domaine-skiable_cp-niels-ebel (5).jpg

Wallis

Toeristenbureau

REGION DENTS DU MIDI

De Portes du Soleil, een echt poedersneeuwreservaat, biedt een enorme hoeveelheid aan wintersporters (600 km pistes, 288 pistes en 198 skiliften).

pension heino.jpg

Saas-Grund

Hotel Pension

Hotel Pension Heino biedt u een warm en authentiek welkom in het kleine alpendorpje Saas-Grund. Kom en ontdek de Walliser Alpen in winter en zomer!

Titelbild-Sommer.jpg

Wallis

Toeristenbureau

SAAS-FEE

Het Saasdal wordt omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter en imposante gletsjers. Het is een echt paradijs voor bergsporters.

PC121143.JPG

Evolène Région

Verhuur van chalets/appartementen

IMMO-EVOLENE

Sinds 20 jaar toeristische activiteiten is het motto van Immo-toerisme: welkom, service en kwaliteit. Verblijf van min. 1 week in chalet of appartement van 2 tot 8 personen.

GEBIEDSINFORMATIE

Wallis is een Zwitsers kanton waarvan de officiële talen Frans en Duits zijn.

 

In de winter kunt u genieten van vele sneeuwsporten zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sleeën, hondensleeën... De regio Dents du Midi of Crans-Montana biedt hiervoor vele alternatieven voor een vakantie met familie of vrienden. Waarom eindig je je dag dan niet in een van de thermale baden in de regio?

In de zomermaanden kunt u wandelen of fietsen. Zo heeft Crans-Montana veel vijvers zoals de Etang de la Moubra. Er is ook het Lac d'Arbey in Evolène en de Grotte aux Fées in Saint-Maurice.

Profiteer van uw verblijf in het Wallis om het culturele erfgoed van de regio te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Stockalper-kasteel in Brig. Saint-Maurice is ook een echt religieus toevluchtsoord.

 

Zoals alle berggebieden wordt Wallis in de winter gedomineerd door sneeuw en kou, terwijl je in de zomer dankzij de dominantie van de zon kunt tanken aan vitamine D.

 

Tot de specialiteiten van de regio behoren de asperges au gratin, de traditionele Walliser abrikozentaart en raclettekaas.