KANTON Wallis

carte valais.png

ONZE PARTNERS

Titelbild-Sommer.jpg

Wallis

Toeristenbureau

SAAS-FEE

Het Saasdal wordt omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter en imposante gletsjers. Het is een echt paradijs voor bergsporters.

GEBIEDSINFORMATIE

Wallis is een Zwitsers kanton waarvan de officiële talen Frans en Duits zijn.

 

In de winter kunt u genieten van vele sneeuwsporten zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sleeën, hondensleeën... De regio Dents du Midi of Saas-Fee biedt hiervoor vele alternatieven voor een vakantie met familie of vrienden. Waarom eindig je je dag dan niet in een van de thermale baden in de regio?

In de zomermaanden kunt u wandelen of fietsen. Zo heeft Crans-Montana veel vijvers zoals de Etang de la Moubra. Er is ook het Lac d'Arbey in Evolène en de Grotte aux Fées in Saint-Maurice.

Profiteer van uw verblijf in het Wallis om het culturele erfgoed van de regio te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Stockalper-kasteel in Brig. Saint-Maurice is ook een echt religieus toevluchtsoord.

 

Zoals alle berggebieden wordt Wallis in de winter gedomineerd door sneeuw en kou, terwijl je in de zomer dankzij de dominantie van de zon kunt tanken aan vitamine D.

 

Tot de specialiteiten van de regio behoren de asperges au gratin, de traditionele Walliser abrikozentaart en raclettekaas.