Sainte Foy Tarentaise

TOERISTENBUREAU

Savoie

Ontdek een charmant familiedorp, dicht bij de grootste internationale resorts. Gevoelig voor zijn omgeving en het behoud ervan, bestaat Sainte Foy Tarentaise uit stenen en houten chalets. U vindt er de vallei van de Clou en het dorp Monal: twee plaatsen die geklasseerd zijn als natuurlijk erfgoed. Het is een bergbestemming bij uitstek en staat bekend om zijn fantastische skiën en zijn perfect geprepareerde pistes!

IN WINTER
Met uitzicht op de grootste skigebieden in Tarentaise, is het resort van Sainte Foy als geen ander! Harmonisch in zijn architectuur, technisch in zijn skigebied, betoverd door zijn idyllische natuurlijke omgeving, u kunt niet anders dan in de ban raken van zijn eenvoud en zijn inwoners. Ver van de hectiek van zijn internationale tegenhangers, is Sainte Foy vertederend en biedt u een "andere" bergervaring.

Liefhebbers van de wijde omgeving vinden 6 bewegwijzerde sneeuwschoenroutes in het bos en om de gehuchten met hun charmante architectuur en smalle straatjes te ontdekken.

Sainte Foy is een skigebied van 800 hectare groot en biedt u een domein met karakter. Of u nu een beginner bent of een expert, elke piste biedt u een onvergetelijke ervaring.

Een speelse piste, waarvan de dierenidentiteitskaart is ontworpen door de schoolkinderen van Sainte Foy, wordt onderbroken door interactieve en geluidspanelen, dierenfiguurtjes, een galmende gong, enz. Dit alles zal de verbeelding van de allerkleinsten prikkelen tot groot plezier van hun ouders, hen dol maken op skiën en hun vooruitgang stimuleren!  

Op het plateau van Plan Bois kunt u vanuit een ligstoel genieten van het adembenemende uitzicht op de berg Turia (3650 m) vanaf de nieuwe ontspanningsruimte.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN DE ZOMER
Sainte-Foy Tarentaise is een cocooning resort waar u kunt ontsnappen en nieuwe energie opdoen. U zult verleid worden door de vele wandelpaden. De natuur is op zijn best met watervallen, meren en traditionele hooggelegen gehuchten.

In de zomer biedt Sainte Foy een groot aantal buitenactiviteiten in de bergen: mountainbiken, mountainbike, racefietsen, klimmen, via cordata, gletsjerwandelen, paardrijden, avonturencursussen, mountaincart, ontsnappingsspel, trail, cani rando, rondleidingen, vissen, wellness- en SPA-activiteiten en ook veel restaurants voor fijnproevers...

Sensatie gegarandeerd met de Bergkar! Een onvergetelijke en leuke afdaling van 2.200 m wacht op u om samen met uw familie of vrienden van te genieten!

Met de mountainbike of ATV kunt u via vele paden de wilde landschappen en voorouderlijke gehuchten van Sainte Foy ontdekken.

Geboeid door een harnas kunt u de bospaden verkennen om de fauna en flora van onze mooie vallei te ontdekken. De cani-rando is ideaal om kinderen de smaak van het wandelen te laten proeven, en volwassenen de kans te geven nieuwe paden te betreden.

Wandelen midden in de natuur stelt ons in staat terug te keren naar het wezenlijke, naar sereniteit en de onmetelijkheid eindelijk los te laten. Met zijn vele bergpassen en toppen biedt Sainte Foy Tarentaise prachtige wandelingen tussen hooggebergte, bossen en alpenweiden. Van 890 m in het dal van de Isère tot 3747 m op de top van de Grande Sassière naald.

 

Résidence La Chapelle.

Sainte Foy Bataillette.

73640 Sainte Foy Tarentaise.

ADRES

CONTACT

  • Facebook
  • Instagram
  • Gris Twitter Icon
  • Gris Icône YouTube