Saastal

TOERISTENBUREAU

Saastal - Wallis

Best of:

Achttien toppen van vierduizend meter, spectaculaire gletsjers en talrijke outdoor-activiteiten doen het hart van de bergsporter sneller kloppen.

Zomer:

Activiteiten voor jong en oud, sporters, avonturiers, levensgenieters en iedereen die de natuur apprecieert en er van houdt!

Wandelen

Saas-Fee/Saastal is een waar buitensportparadijs, met gemakkelijke wandelingen en tochten door het hooggebergte. Op de 350 km gevarieerde wandelpaden ontdekt u de 18 toppen van vierduizend meter vanuit een steeds ander perspectief. 

VTT

Het Saasdal is een mountainbikeparadijs met 70 km gemarkeerde fietspaden. Er is een favoriete route voor iedereen, of het nu makkelijk of moeilijk is. Ga naar een van de toeristenbureaus en neem een kaart mee met alle routes. U kunt ook mountainbikes of elektrische fietsen huren of deelnemen aan een rondleiding. 

Escalade, Via Ferrata & Alpinisme

Een kijkje op onze 18 toppen van vierduizend meter maakt het duidelijk: van proefklimmen in het klimpark tot het beklimmen van de hoogste top van Zwitserland - de Dom (4.545 m) - in de vakantieregio Saas-Fee/Saastal is alles mogelijk.

Winter:

De vakantieregio Saas-Fee/Saastal is een echt wintersportparadijs. Hier kunt u uw tijd doorbrengen op de pistes, langlaufen, sleeen, sneeuwschoenwandelen, klimmen en nog veel meer.

Ski & Snowboard

Tussen 1600 en 3600 meter hoogte is sneeuwzekerheid gegarandeerd op de skigebieden in het Saasdal. 150 km blauwe, rode, zwarte en gele pistes beloven een unieke ski-ervaring, altijd omringd door 18 toppen van vierduizend meter

Sneeuwschoenen tochten
Eindeloze witte landschappen en absolute stilte wachten op u tijdens het sneeuwschoenwandelen in het vakantiegebied. Er is voor elk wat wils op de verschillende paden.

 • Onze tip: Begeleide sneeuwschoentochten.

Alpenkloof

Onder begeleiding van een berggids gaat u door de steile kloof tussen Saas-Fee en Saas-Grund. Op deze spectaculaire route ontdekt u ijswatervallen via hangbruggen, ladders en staalkabels. De hoogtepunten van de tocht zijn de duizelingwekkende tokkelbaan en de slinger.

 • Onze tips: Alpenkloof is ook 's nachts mogelijk.

Toegang:

Met de auto, trein of bus: het Saasdal is gemakkelijk bereikbaar. Vanaf de luchthavens van Zürich, Genève, Bazel en Milaan is de reistijd met het openbaar vervoer ongeveer drie uur.
 

SaastalCard:

Als gast in Saas-Fee/Saastal kunt u gebruik maken van de vele voordelen van de SaastalCard. Met de SaastalCard kunt u gebruik maken van vele attracties, zoals onbeperkt gebruik van de PostBus in het hele Saasdal. De kaart is geldig vanaf de eerste overnachting. Tijdens de zomermaanden zijn de skiliften inbegrepen vanaf de eerste overnachting (aankomst- of vertrekdag naar keuze).
 

Culinair genieten:

Het gastronomische aanbod van de 100 restaurants en bergrestaurants in de vakantieregio Saas-Fee/Saastal is zo breed als het Mischabelmassief. Bovendien zijn er veel cafés, bars en pizzeria's open om tot laat in de avond te snacken.

Vakantie voor familie tijd:

Families voelen zich in de vakantieregio Saas-Fee/Saastal bijzonder op hun gemak! Dit wordt officieel bevestigd door het label "Family Destination" van de Zwitserse Federatie voor Toerisme.

Hoogte:

Max : Gezichtspunt van de Allalin (3.500 meter hoogte).

Min : Saas-Balen (1.483 meter hoogte).

Skigebied:

 • 150 kilometers van pistes : zwarte 20%, rood 50%, blauw 30%

 • 36 liften

 • 16 restauranten op de pistes 

 • 7 snow parks: freestyle, Cupra Challenge, funslope

 • 3 snow parks voor kinderen

 • 26 km van langlaufen pisten

 • 54 km van sneeuwschoen routes

 • 60 km van winterwandelpaden

Laat u charmeren door de magie van de feeën en geniet van uw vakantie in de frisse lucht van de Alpen!

Obere Dorfstrasse, 2
3906 Saas-Fee

Zwitserland

ADRES

CONTACT

 • Facebook
 • Instagram
 • Gris Icône YouTube