Région Dents du Midi

TOERISTENBUREAU

Champéry - Champoussin - Les Crosets - Morgins - Troistorrents - Val d'Illiez

Use catchy, fun text to tell people what you offer.

Parking
Restaurant
Pied des pistes
Piscine
Groupes
PMR
séminaire
Régions_dents_du_midi_-_Portes_du_Soleil

De Vallée d'Illiez ligt op minder dan 90 minuten van Genève, bij de ingang van het kanton Wallis, en is een typisch Zwitserse ansichtkaart. De vier  dorpsstations hebben hun rijkdom (architectuur, gastronomie, folklore...) behouden terwijl ze resoluut naar de toekomst zijn gekeerd. Wij garanderen u daarom een verblijf in een rustige en authentieke omgeving, in elk seizoen. Als uw skipas een uitnodiging wordt om te reizen! 

In het grensoverschrijdende skigebied "Portes du Soleil" biedt één enkele skipas toegang tot het hele gebied - tegen uiterst aantrekkelijke prijzen. In dit grootste aaneengesloten skigebied van Europa kunt u van het ene naar het andere dal skiën zonder ooit dezelfde piste af te leggen. 600 kilometer skiën. Pure gelukzaligheid! Twaalf Zwitserse en Franse bestemmingen maken deel uit van de reis - aan de Zwitserse kant van de Vallée d'Illiez zijn dat Troistorrents, Champéry, Val-d'Illiez, Les Crosets, Champoussin en Morgins.

De skiliften verdwijnen discreet langs de beboste hellingen en de hellingen slingeren van de top naar het dal. Hier negeren we de gladde, boomloze, boomloze, zielloze snelwegen. Bovendien biedt de bevoorrechte geografie van het domein een uitstekende sneeuwbedekking: in de winter kan de opgebouwde sneeuwbedekking gemiddeld tot 7,55 meter reiken.

Evenementen

Rock the pistes

Ongewoon pop/rockfestival in het hart van de Portes du Soleil-skipistes. Een week lang muziek die skiërs pure sensaties van glijden en geluid biedt! Hier zijn de artiesten die aanwezig zullen zijn voor de 2020-editie van het Festival: Deluxe en Iam.


Passeer 'Portes du Soleil

Deze mountainbiketocht nodigt u uit om naar het hooggebergte te gaan, tussen 1000 en 2450 m boven de zeespiegel, om het ongelooflijke Mountainbike-gebied en de omgeving te ontdekken. Deze uitzonderlijke route vindt plaats in één dag en maakt gebruik van 15 van de skiliften van het domein (van de 19 die in de zomer open zijn). Er zijn alternatieven beschikbaar voor de meer ervaren rijders die de moeilijkste hellingen willen beklimmen of de meest technische hellingen met de fiets willen afdalen. U kunt ervoor kiezen om dit avontuur op vrijdag, zaterdag of zondag te doen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Maxi-Rires

In het voorjaar lacht Champéry... veel.... En luidruchtig! Brieven van de adel die in de afgelopen 10 jaar zijn verworven, de grootste Franstalige komieken uit de hele wereld bezoeken ons voor weelderige voorstellingen tijdens het Maxi-Rires Festival.

Hébergement

Voor groepen of individuen, van B&B tot hotel met Spa, vind al onze accommodaties op onze website: www.regiondentsdumidi.ch/fr/infos-pratiques.

Activités

Thermes parc

Het thermale water van Val d'Illiez is rijk aan zwavel, calcium en magnesium en heeft een geneeskrachtige werking.

Het Thermes Parc biedt binnen- en buitenbaden, whirlpools, massages en een spa in een uniek alpien kader. 

Sneeuwschoenen

Meer dan 100 km sneeuwschoenpaden en 35 km gemarkeerde wandelpaden zijn beschikbaar in het dal. Naast het adembenemende berglandschap genieten ervaren sportliefhebbers en gezinnen van onze wandelroutes door bossen, bergweiden en dorpen.

Op de schaatsen

Morgins en Champéry hebben een ijsbaan. In de winter kunnen schaatsers genieten van het buitenleven op het ijs in Morgins, terwijl het Palladium-sportcentrum het hele jaar door geopend is in Champéry. (Champéry is de thuisbasis van de door Stéphane Lambiel opgerichte schaatsschool, de trainingen in het begin van het seizoen voor de grote hockeyclubs en de wereldcurlingcompetities).

Langlaufen

  • Champéry: Met zijn betoverende landschappen, zijn wilde en rustige vlaktes, zijn fantastische plateau en zijn mythische sparrenbomen in de sneeuw profiteert de langlaufloipe van een goede sneeuwbedekking dankzij de unieke wintertemperaturen. Elke avond wordt de baan 3 km lang verlicht tot 21.00 uur, waardoor de gebruikers momenten van pure magie krijgen.

  • Morgins: Drie dubbele banen met een totale lengte van 20 km voeren u door magische landschappen in het bos en langs de rivier in het skigebied van Morgins.
     

De Zwitserse muur

De Zwitserse Muur, een van de steilste hellingen ter wereld, ligt aan de pas de Chavanette. Een uniek avontuur voor ervaren skiërs.

Skitouren
Het Rando-Parc de Morgins, vijf uitgestippelde en afgebakende routes. Opgedragen aan alle liefhebbers van zeehondenhuiden, van beginner tot concurrent. Het heeft een timingsysteem via een mobiele applicatie die speciaal is ontwikkeld om sporters in staat te stellen zichzelf te meten en te verbeteren.

Kleine nieuwigheid voor 2021, een inleidende route zal beschikbaar worden gesteld aan beginners om te oefenen met skitoeren, onder toezicht en op een veilige manier. Er is ook gratis een aanvraag beschikbaar om u alle routes en adviezen te geven die u nodig heeft om deze sport in de Dents du Midi regio te beoefenen!

Business

De dorpen van de Illiez-vallei beschikken over teams die gespecialiseerd zijn in teambuilding en professionele evenementen en die uw verblijf van A tot Z organiseren. Het onthaal van de eigenaars van de accommodatie en het restaurant van de Val d'Illiez zal u zeker een voorproefje geven van uw terugkomst.


Gezinsactiviteiten

Jong en oud zullen het genoegen hebben om te genieten van een nieuwe speelse glijbaan in Champéry, terwijl er voor iedereen een speeltuin wordt ingericht in Les Crosets. Een leuke manier om in een nieuw licht te genieten van de geneugten van het skiën.

Waar te eten

Onze bergrestaurants en verfrissingsbars zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook voor uw ogen dankzij de majestueuze panorama's die de Dents du Midi en de Chablaisische Alpen bieden. Een ruime keuze aan regionale specialiteiten en kaasgerechten wordt u aangeboden. Voor alle budgetten en alle smaken, van broodjes tot sterrenrestaurants in de Gault et Millau, hebben de restauranthouders iets voor hun gasten.

Skigebied

Een echt natuurlijk poedersneeuwreservaat waar de skiër zich ontwikkelt in een beschermde omgeving.

196 skiliften voor 308 pistes, 30 snowparks boarder-cross en ski-cross, 90 restaurants op de pistes.

Interactieve kaart hier

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Gris Twitter Icon
Capture d’écran 2020-10-20 à 13.44.52.

Rue du Village, 54
1874 Champéry

Zwitserland

ADRES

CONTACT