• Hélène

DE 10 MOOISTE FIETSROUTES IN DE ALPEN

Vandaag spreken we over fietstoerisme, en over de mooiste fietsavonturen in de Alpen!

Op dit moment lijkt de fiets een zachte mobiliteitsoplossing voor alledaagse reisen. De verhoging van het aantal fietspaden en de verhoging van de verkoop van fietsen wijzen erop dat de fiets een algemene trend is, en de toeristische sector vormt hierop geen uitzondering! Inderdaad, fietstoerisme is een van de nieuwe trends in de reiswereld! Afgezien van de praktische, economische en ludieke aspecten, is reizen met de fiets of bikepacking ook en vooral een manier om sport in de open lucht te doen... Het is dus niet zo verwonderlijk dat deze activiteit steeds meer reizigers aantrekt.


In dit artikel stellen wij u 10 routes voor die u met de fiets kunt afleggen om de mooiste hoekjes van de Alpen te ontdekken.1) De Grote Alpenroute:

Van het meer van Genève tot aan de Middellandse Zee volgt deze historische route van 700 km de bergkamlijn van de Alpen langs 17 bergpassen en 3 nationale parken (Ecrins, Mercantour, Vanoise). De route van de Grandes Alpes wordt beschouwd als een grote klassieker.2) De rondreis van Liechtenstein:

Het prinsdom Liechtenstein beschikt over ongeveer 100 km fietspaden langs de oevers van de Rijn in het Eschnerbergdal. Het is dus mogelijk om het land in één dag rond te reizen!

Er is een grote verscheidenheid aan meren in de bergen. De meeste daarvan zijn kleine meren op grote hoogte, maar er zijn ook enkele grote meren in de valleien bij de bergketens. Er omheen fietsen kan op een dagtocht of tijdens een meerdaagse tour.3) Rondleiding door het meer van Genève:

U volgt de oevers van het meer van Genève over een afstand van ongeveer 200 km en passeert daarbij historische Zwitserse steden (Genève, Lausanne) en beroemde Franse kuuroorden (Thonon-les-bains, Evian-les-Bains).


4) Tocht naar het Bodenmeer:

Tijdens deze 300 km lange route komt u door bossen, kleine typische dorpjes en middeleeuwse steden in 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.


5) De tocht langs het Gardameer:

Het gloednieuwe 140 km lange "Garda by Bike"-fietspad zal in 2021 worden ingehuldigd. Toeren door het grootste meer van Italië is nog nooit zo makkelijk geweest...


6) EV 5 = Via Roma Francigena:

Op deze route van Engeland naar Zuid-Italië kunt u verschillende berggebieden ontdekken: de Elzas, de Jura, de Alpen (Zwitserse en Italiaanse), de centrale en zuidelijke Apennijnen.


7) EV 7 = Véloroute du Soleil :

Deze route van meer dan 7.000 km begint bij de Noordkaap (Noorwegen) en eindigt op de eilanden van de Middellandse Zee. Het Oostenrijks-Italiaanse traject doorkruist de Alpen van noord naar zuid, van de historische stad Salzburg tot aan de oevers van het Gardameer, waarbij het grootste natuurgebied van de Alpen (Nationaal Park Hohe Tauern) wordt doorkruist.


8) EV 14 = Meren en Rivieren van Midden-Europa:

Deze route begint in de regio Salzburg en doorkruist de oostelijke Oostenrijkse Alpen alvorens de grote Oostenrijks-Hongaarse vlakte en de oevers van het grootste meer van Europa te bereiken.


9) EV17 = Rhônefietsroute:

De Rhône-fietsroute volgt de rivier vanaf de bron in de Zwitserse Alpen tot aan de monding in de Middellandse Zee. Deze route stelt u in staat verschillende emblematische plaatsen van de Zwitserse en Franse Alpen te bezoeken.


Onze laatste route is gericht op de sportievelingen onder u:


10) De 7 Majors :

Deze route strekt zich uit over 360 km in de Zuidelijke Alpen in Frankrijk en Italië. De 7 grote passen hebben een totaal positief hoogteverschil van meer dan 10.000 m. Het circuit van de 7 Majors is een grote uitdaging in die zin dat de lus in minder dan 48 uur moet worden afgelegd om de titel van "Meester van de Broederschap van de 7 Majors" te verkrijgen...

Goeie reis!