• Hélène

WEER AAN REIZEN !

Dat is het, we kunnen eindelijk op reis gaan! Ben je er klaar voor?


Na maanden van wachten, je inhouden, een blokje om lopen, huilen voor toeristische documentaires en heen en weer gaan in de huiskamer, kun je eindelijk je koffers pakken en vertrekken naar nieuwe horizonten! Ja, niet-essentiële reizen zijn weer toegestaan voor Belgen, en wel op maandag 19 april!


gif


België is mooi, er is veel te bezoeken, te ontdekken, te eten en te drinken, en wij moedigen u ten zeerste aan om het land regelmatig te bezoeken, want het is de moeite waard! Maar we verbergen je niet dat ja, we zijn blij dat we onszelf verder kunnen projecteren...


Als bergliefhebbers is dat iets wat we hier in België echt missen. Hoewel er veel mooie wandelroutes zijn in heel België, zoals in de Hoge Venen of in de Ardennen in het algemeen, hebben we helaas niet dezelfde hoge toppen en landschappen van hoogtes die ons de adem benemen...Maar waarheen op reis? Welke landen zijn open voor toeristen? Wat zijn de toelatingsprocedures voor elk land in Europa? Moet ik een PCR test doen of een quarantaine bij aankomst?


Al die vragen die we ons nu stellen voor we onze vakantie plannen en dat kunnen sommigen van ons demotiveren...


Om u te helpen al deze vragen te beantwoorden, hadden wij een artikel geschreven dat alle officiële informatieplatforms van de aangrenzende bestemmingen bevat, u vindt het door hier te klikken! Aarzel niet om er naar te kijken...


Dus we geven het toe, tot op de dag van vandaag zijn er niet veel plaatsen waar het vanzelfsprekend lijkt om te reizen. Een quarantaine respecteren bij aankomst, verschillende PCR-tests doen, niet kunnen bewegen op de gewenste tijdstippen en plaatsen... op reis gaan om je thuis te voelen is niet het idee van een vakantie! Maar een beetje geduld, de situatie begint te verbeteren!


Voor degenen die al willen vertrekken, hebben we nog 2-3 ideeën voor u ... Vind, hieronder, onze top 3 ideeën te volgen op dit moment om te genieten van reizen, met inachtneming van de maatregelen!


1. Langzaam toerisme bedrijven


Wat betekent het? Heel eenvoudig: de tijd nemen!


Verschillende Europese landen beperken het reizen op hun grondgebied, dus waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om het dorp of de stad waar u naartoe gaat voor 100% te leren kennen? Blijf langer (je hebt het verdiend!), passeer (of niet) de midlife-fase, en geniet EINDELIJK met volle teugen van deze nieuwe reis! Zoals we tijdens deze crisis hebben geleerd, moet je soms terug naar de basis, en je ogen openen voor wat er om je heen is. Neem de tijd om te leren, te ontdekken en geïnteresseerd te zijn. U kunt dingen tegenkomen die ongewoon zijn en waar u nooit aan gedacht zou hebben. Het verminderen van uw eigen reistijd is niet alleen goed voor u, maar ook goed voor het milieu. Als u gevoelig bent voor dit soort reizen, nodigen wij u uit om ons laatste artikel over het thema verantwoord reizen te lezen. U vindt het door hier te klikken!2. Focus op buitenactiviteiten


Het buitenleven is prachtig, vooral in de bergen!


In plaats van eco-musea en gastronomische hoogtepunten te bezoeken, kunt u beter buitenactiviteiten plannen. Ga picknicken in de bergen, ga op schattenjacht met uw gezin, ga deltavliegen en geniet van de prachtige berglandschappen. Wij bevelen een paar buurlanden aan met ongelooflijke bergen om te ontdekken:

3. Een zelfvoorzienende reiziger zijn

Zelfvoorziening is de sleutel!Wat kan er misgaan als je alleen van jezelf afhankelijk bent? Is je trein geannuleerd? Geen probleem, je was afhankelijk van je eigen middelen om rond te komen. Zijn de restaurants gesloten? Jammer, u heeft toch al lokale producten ingeslagen en u heeft een keuken in uw accommodatie. Het is onmogelijk de plannen van een autonome reiziger te doorbreken, hij slaagt er altijd in een plan B te hebben. Ben je gemotiveerd? Wij laten u enkele goede adressen om in alle onafhankelijkheid en vrede te verblijven: