• Hélène

WAAROM MET DE TREIN REIZEN?

Na de democratisering van het luchtruim en de intrede op de markt van goedkope vluchten en gemeenschappelijke platforms zoals blablacar, heeft het reizen een andere vorm gekregen waarbij snelheid, efficiëntie en vooral de prijs meer centraal staan.


Vandaag nodigen wij u uit om een vervoermiddel te herontdekken dat enorm heeft bijgedragen tot de praktijk van het reizen en tot de ontwikkeling van het toerisme zoals wij dat vandaag kennen: de trein!


De trein in een paar woorden

Voor de goede orde: de trein ontstond in 1804 en vond al snel weelde onder welgestelden die hem gebruikten als alternatief voor postkoetsen, paarden en lopen om lange afstanden af te leggen.


In 1930 werd de eerste passagiersspoorlijn aangelegd tussen Manchester en Liverpool en de stoomlocomotief werd al snel het favoriete vervoermiddel voor reizigers uit de industriële wereld om buitenlandse avonturen te beleven.


En vandaag dan?Een snelle en flexibele manier van reizen

We zijn geneigd te denken dat we met de trein minder snel op onze bestemming zullen aankomen dan met het vliegtuig, maar dat is niet noodzakelijk het geval, aangezien veel landen worden doorkruist door hogesnelheidslijnen. Bovendien ligt de gemiddelde snelheid van treinen in Europa tussen 200 en 250 km/u, niets om over te klagen. Bovendien doen de frequentie en de regelmaat van de treindienstregelingen helemaal niet onder voor die van de luchthavens! Treinen hebben over het algemeen een minder variabele dienstregeling en bieden meer tijdslots. Tenslotte, als uw bestemming relatief geïsoleerd is, is de kans groter dat deze dicht bij een klein station ligt dat u rechtstreeks of via een verbinding kunt bereiken, dan bij een luchthaven, internationaal of niet.
Adembenemend uitzicht en een ervaring op zich!


Met de trein reizen betekent ook genieten van een adembenemend uitzicht op het voorbijglijdende landschap, vooral als u naar de bergen reist! Het gaat er ook om comfortabel te zijn en te genieten van de faciliteiten aan boord, zoals restaurants en bars, en afhankelijk van de reis, de passagierscabines. Hier zijn enkele van de beste treinervaringen in Europa:
Gering milieueffect

De trein is de meest milieuvriendelijke vorm van vervoer, afgezien van lopen en fietsen natuurlijk. De trein is 80% minder milieuvervuilend dan de auto en verbruikt minder energie dan het vliegtuig, zijn tegenhanger in de luchtvaart. Op het gebied van geluidsoverlast heeft de trein ook veel voordelen, net als de luchtvervuiling, vooral met de opkomst van elektrische treinen!Heb je wat inspiratie nodig? Bekijk al onze bestemmingen.

Geniet van je reis!