• Hélène

WAARHEEN OP VAKANTIE IN DE BERGEN IN FRANKRIJK ?

Het is bijna winter en de eerste sneeuw is al gevallen in onze geliefde Franse bergen. Waar wachten we nog op? Het is tijd om aan onze vakantie te denken en onze volgende avonturen voor te bereiden!

Vandaag hebben we het over onze favoriete bergbestemmingen in Frankrijk.

Frankrijk bestaat eigenlijk uit zes grootstedelijke massieven: de Vogezen, de Jura, de Alpen, het Centraal Massief, de Pyreneeën en Corsica; bergachtige gebieden die meer dan 17 miljoen hectare beslaan! In totaal ligt bijna een kwart van de Franse gemeenten in een bergachtig gebied en woont ongeveer 10% van de bevolking daar. Zoals u ziet, zijn wij ver verwijderd van de Belgische statistieken en profiteren wij van de prachtige natuurlijke rijkdommen van onze buren om het bergleven ten volle te leven!


Op basis van onze ervaringen, raden wij u aan om :

Elzas

De Elzas ligt tussen de Vogezen en de Rijn. Deze streek van Germaanse traditie biedt een veelheid aan activiteiten die alle soorten reizigers zullen vermaken: sportieve vakanties, ontspanning, met het gezin of met vrienden... Sommigen zullen willen profiteren van de winterperiodes op de skipistes of met sneeuwschoenen. ​

Vele gemarkeerde wandelroutes bieden het hele jaar door prachtige wandelingen. Tijdens deze wandelingen kunt u overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog tegenkomen. Het enige wat je hoeft te doen is je wandelschoenen aan te trekken!

De Elzas is ook de belangrijkste fietsbestemming in Frankrijk! Fietsliefhebbers vinden hier bijna 2.500 km aan fietsroutes. Er is voor elk wat wils, zoals de Véloroute du Vignoble, die een honderdtal wijnbouwsteden met elkaar verbindt en een vijftigtal Grand Cru-terroirs van de Elzas verkent. Nog steeds in een vredige geest kunt u via de kanaalfietsroutes het landschap langs het water ontdekken. De sportievelingen kunnen tenslotte de fietsroutes in de Vogezen proberen, die steilere beklimmingen bieden, genoeg om de adrenaline op gang te brengen! ​

Wat het weer betreft, is het in de winter (relatief) koud en sneeuwrijk, terwijl het in de zomer veel warmer is.

Voor de zoetekauwen onder u volgen hier enkele specialiteiten uit de Elzas: krakelingen, cervelas salade, de heerlijke lokale foie gras en natuurlijk zuurkool.

Onze favoriete

Ik ontdek de regio