• Hélène

WAARHEEN OP VAKANTIE IN DE BERGEN IN FRANKRIJK ?

Het is bijna winter en de eerste sneeuw is al gevallen in onze geliefde Franse bergen. Waar wachten we nog op? Het is tijd om aan onze vakantie te denken en onze volgende avonturen voor te bereiden!

Vandaag hebben we het over onze favoriete bergbestemmingen in Frankrijk.

Frankrijk bestaat eigenlijk uit zes grootstedelijke massieven: de Vogezen, de Jura, de Alpen, het Centraal Massief, de Pyreneeën en Corsica; bergachtige gebieden die meer dan 17 miljoen hectare beslaan! In totaal ligt bijna een kwart van de Franse gemeenten in een bergachtig gebied en woont ongeveer 10% van de bevolking daar. Zoals u ziet, zijn wij ver verwijderd van de Belgische statistieken en profiteren wij van de prachtige natuurlijke rijkdommen van onze buren om het bergleven ten volle te leven!


Op basis van onze ervaringen, raden wij u aan om :

Elzas

De Elzas ligt tussen de Vogezen en de Rijn. Deze streek van Germaanse traditie biedt een veelheid aan activiteiten die alle soorten reizigers zullen vermaken: sportieve vakanties, ontspanning, met het gezin of met vrienden... Sommigen zullen willen profiteren van de winterperiodes op de skipistes of met sneeuwschoenen. ​

Vele gemarkeerde wandelroutes bieden het hele jaar door prachtige wandelingen. Tijdens deze wandelingen kunt u overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog tegenkomen. Het enige wat je hoeft te doen is je wandelschoenen aan te trekken!

De Elzas is ook de belangrijkste fietsbestemming in Frankrijk! Fietsliefhebbers vinden hier bijna 2.500 km aan fietsroutes. Er is voor elk wat wils, zoals de Véloroute du Vignoble, die een honderdtal wijnbouwsteden met elkaar verbindt en een vijftigtal Grand Cru-terroirs van de Elzas verkent. Nog steeds in een vredige geest kunt u via de kanaalfietsroutes het landschap langs het water ontdekken. De sportievelingen kunnen tenslotte de fietsroutes in de Vogezen proberen, die steilere beklimmingen bieden, genoeg om de adrenaline op gang te brengen! ​

Wat het weer betreft, is het in de winter (relatief) koud en sneeuwrijk, terwijl het in de zomer veel warmer is.

Voor de zoetekauwen onder u volgen hier enkele specialiteiten uit de Elzas: krakelingen, cervelas salade, de heerlijke lokale foie gras en natuurlijk zuurkool.

Onze favoriete

Ik ontdek de regio
De Haute-Savoie

Het bergachtige departement Haute-Savoie ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het is de thuisbasis van het Mont-Blanc massief, evenals steden zoals Annecy, bekend om zijn animatiefilmfestival, of Chamonix, het startpunt van de Mont-Blanc...


De Savoyaardse bergen bieden zowel in de zomer als in de winter vele activiteiten. U kunt skiën in de Portes du Soleil, sneeuwschoenwandelen, wandelen of fietsen in Praz de Lys Sommand... Tijdens uw wandelingen ontdekt u vele natuurlijke uitkijkpunten, watervallen, meren, en, misschien, heeft u de kans om enkele dieren te zien.

Culturele bezoeken zijn ook mogelijk, zoals het kasteel van Annecy of de Basiliek van de Visitatie. U vindt er het UNESCO Geopark van Chablais, bekend om zijn uitzonderlijke ligging tussen de bergen en het meer.

De winter is over het algemeen koud en sneeuwrijk, terwijl de zomer milder en stormachtiger is. ​ De specialiteiten van de Savoie zijn diegene die we allemaal kennen: Raclette, fondue, tartiflette...

Onze favorieten

Ik ontdek de regioDe Savoie

Savoie ligt in de noordelijke Alpen. Hier liggen steden als Champany en Vanoise, Les Karellis en Lanslebourg. De regio biedt een veelheid aan activiteiten, zoals skiën in Val-Cenis, sneeuwschoenwandelen en rodelen in de winter, en mountainbiken en natuurwandelingen in de zomer.

Tijdens uw verblijf in Savoie kunt u genieten van de schoonheid van de natuur door te wandelen in de nationale parken, zoals de Vanoise. Het meer van Mont-Cenis is ook een mythische plaats in de streek.


Wat het weer betreft, kunt u in de winter genieten van de sneeuw en zal de zon uw hart verwarmen tijdens uw skivakanties in de kou. In de zomer is het weer milder.


De specialiteiten van de Savoie zijn bekend en ontbreken niet. Raclette, fondue en tartiflette zijn een must!


Onze favorieten


Ik ontdek de regio
De Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

​ Beroemd om zijn skigebieden van Montgenèvre of Orcières, biedt het departement vele andere sneeuwactiviteiten zoals sleeën, sneeuwschoenwandelen en is bekend om zijn bijzondere aandacht voor respect en behoud van het milieu. Het resort Les Orres voert een energiezelfvoorzieningsproject uit om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Ontdek in de zomer het Parc National des Ecrins, het grootste en populairste park van Frankrijk, en aarzel niet om prachtige wandeltochten te maken! Er is ook de rivier de Durance die uitmondt in de Rhône en de stuwdam van Serre-Ponçon. ​ Profiteer van uw verblijf in de Hautes-Alpes voor enkele culturele bezoeken.

Het klimaat van het departement Hautes-Alpes wordt enerzijds beïnvloed door de grote hoogten, die aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht veroorzaken, en anderzijds door de buitengewone zonneschijn die het gevolg is van de nabijheid van de Middellandse Zee. ​

Proef tijdens uw verblijf enkele van de belangrijkste specialiteiten van de streek, zoals de tourtons van Champsaur, de ezelsoren van Valgaudemar of de forel van Châteauroux. Eet smakelijk!


Onze favorieten


Ik ontdek de streek


De Alpes-de-Haute-Provence

De Alpes-de-Haute-Provence is een van de grootste departementen van Frankrijk. Het grenst aan Italië en strekt zich uit over de plateaus, heuvels en valleien van de Haute-Provence, de Pre-Alpen en de Grandes Alpes.


Dankzij de uitzonderlijke natuurlijke rijkdommen herbergt de regio een groot aantal tweede huizen en toeristische accommodaties die worden bezocht door toeristen die in de winter komen genieten van sneeuwsport en in de zomer van wandeltochten en andere buitenactiviteiten.

De fauna en flora zijn ook een belangrijke attractie voor de bezoekers, die talrijke dieren, waaronder roedels wolven, kunnen observeren tijdens een wandeling in het Parpaillon-massief en de Ubaye-vallei, het Trois-Evêchés-massief en de Bâchelard-vallei, het Mercantour-massief, de Préalpes de Digne, het Grand Coyer-massief en de Lure-berg.

Bovendien staat deze bestemming bekend om zijn cultuur en zijn vele musea, alsmede om zijn gevarieerde aanbod op het gebied van agrotoerisme.


Ook de plaatselijke keuken is erg in trek bij de bezoekers, met typische gerechten en streekproducten zoals de truffelbrouillade van Riez, lavendelhoning en Pierrevert-wijn.


Onze favorieten


Le Vall d'Allos


Ik ontdek de regioWilt u de Franse bergen ontdekken? Laat u verleiden door enkele prachtige en warme avonturen, getest door onze teamleden om u de beste vakantie ooit te bezorgen!