• Alexandre

UW ZOMER BASISKAMP : PRAZ DE LYS SOMMAND IN HAUTE-SAVOIE !

Voor U is de zomertijd een rijm met " simpelheid " en " sereniteit " ? De hoogvlakten van Praz de Lys Sommand en de oude dorpen van Taninges en Mieussy zijn voor u gemaakt!


Laat uw rugzak zakken!

Een basiskamp is een veilige plaats om expedities te leiden. U kunt het grootste deel van uw bagage achterlaten, er slapen en genieten van het terugvinden van rust en sereniteit na een lange dag van trekken. Grote sportman of avonturier in de dop? In Praz de Lys, Sommand, Taninges of Mieussy zult u snel ontdekken dat iedereen er plezier in vindt om zijn activiteiten te ondernemen en elkaar 's avonds te ontmoeten om hun avonturen van de dag te delen!


Zoek uw gezellige nest: https://nl.prazdelys-sommand.com/hebergement/


Hier kunt u een luchtje scheppen, actief zijn, er even tussenuit, met uitzicht op de Mont Blanc...


Wijde ruimten en avontuur op de agenda! U hoeft niet naar het einde van de wereld te gaan voor een sportieve of culturele ontsnapping. Een dertigtal wandelroutes zijn beschikbaar vanaf Taninges, Mieussy, of de Praz de Lys Sommand plateaus. Voor ervaren fietsers - of zij die zijn uitgerust met elektrisch ondersteunde fietsen - is de Col de la Ramaz een must! Ongeveer 14 km voor 1000 m klimmen vanuit het dal om de pas te bereiken.

Te voet, in een kinderwagen, op een draisienne, op een elektrische fiets of te paard... of u nu helemaal uit uw dak gaat of alleen maar flaneert, de groene weg "Au fil du Giffre" is een garantie voor een ontsnapping tussen bos, meren en rivier!


De Mont Blanc, moeilijk te ontsnappen!


Het zit ons op de meeste wandelingen en trektochten, aan de zuidkant van Mieussy of vanaf de Praz de Lys Sommand plateaus!
In paragliding, laat u zachtjes meevoeren door de wind, om het van nog hoger te zien! Zo wit, zo dichtbij! De tweezitsdopen zijn toegankelijk voor iedereen die wil vliegen vanaf 5 jaar en zonder leeftijdsgrens... De site van Pertuiset is ook een historische site! Het is vanaf deze berg, die over het dorp Mieussy uitkijkt, dat de eerste paragliders (oorspronkelijk parachutisten) meer dan 40 jaar geleden het luchtruim kozen. Het verbeelden van de sensaties van deze pioniers verhoogt het plezier van deze ervaring!


Ontdek alle " life-size " activiteiten van de bestemming: https://prazdelys-sommand-grandeurnature.com/enWilt u iets nieuws ontdekken?

Tussen de Chartreuse, de oude stad en de kapelletjes, de meren en rivieren, de alpenweiden en de kazen... de ontdekkingen zijn eindeloos en uw kinderen zullen ze evenzeer appreciëren als u!

In het Maison du Patrimoine leert u alles over de beroepen en tradities uit het verleden.

In de Chartreuse de Mélan worden de geheimen van de archeologie, de architectuur en de geschiedenis onthuld...

Bij Croq'Alp worden uw zintuigen geprikkeld en uw smaakpapillen geprikkeld!


Vanuit Praz de Lys Sommand of de dorpen Taninges en Mieussy zijn een groot aantal bezienswaardigheden van de Haut-Savoyard gemakkelijk bereikbaar. Een rit van 1 uur brengt u naar Chamonix Mont Blanc, Annecy en de oevers van het meer van Genève. In een straal van 30 km vindt u onder andere het Cirque du Fer-à-Cheval en de Cascade du Rouget, het dorpje Samoëns, het dorpje Lindarets, of de Gorges du Pont du Diable... Elke dag is een nieuw avontuur! https://nl.prazdelys-sommand.com/explorer/het-grondgebied/in-de-omgeving/Zet het tempo van uw vakantie!

FestiGrat's: muziek aan de top - 13e editie!

16, 23, 30 Juli & 6, 13 et 20 augustus


Deze zomer biedt de FestiGrat's 6 gratis muzikale evenementen in de open lucht, in akoestische, zowel intieme als ongewone. Ik zie je elke vrijdag op een andere plaats!


Vier muziek met uw gezin, en geniet 's middags of 's avonds van een concert in het dorp of op de alm! Van de oude stad Taninges tot de Pointe du Haut-Fleury blijft de FestiGrat in een feestelijk register, variërend van rock tot Franse liedjes via blues en folk. Alles over het Festival: https://www.prazdelys-sommand.com/activites/evenements/festigrats/


Foto credits: Olivier Octobre, Bouilleur de Photo, Gilles Piel, Thomas Garcia, OT Praz de Lys Sommand.