• Hélène

SKITOCHTEN, EEN GROEIENDE TREND

De gezondheidscrisis heeft veel uitdagingen met zich meegebracht, vooral voor de toeristische sector, maar heeft ook bepaalde tendensen onder de aandacht gebracht en bepaalde manieren om het grondgebied te ontdekken versterkt. certaines tendances et d'amplifier certains modes de découverte du territoire.

Vandaag stellen we voor om een van onze favoriete wintersporten te bekijken: skitoeren, ook bekend als noords skiën.

Skitochten of Noords skiën?

Voor de goede orde: Noords skiën (of zijn synoniem, skitochten) is de eerste vorm van skiën die opkwam.


De praktijk is dus al duizenden jaren oud, want het ontstaan van het skiën gaat terug tot 3000 jaar voor Christus in de Scandinavische landen!


Het duurde echter tot 1884 voordat in Noorwegen, in Telemark, de eerste skivereniging werd opgericht, waaruit later de beroemde techniek met dezelfde naam is ontstaan.


Skitoeren wordt buiten de piste beoefend, over lange afstanden in de bergen. Expedities duren vaak een dag en vereisen een reeks fysieke vaardigheden, maar ook enige kennis van oriëntatie en mogelijke reddingstechnieken.


Zoals u ziet, als u nog geen professional bent, kan de hulp van een berggids zeer welkom zijn. Het resultaat is een adembenemend uitzicht op het berglandschap, opwindende sensaties en herinneringen voor het leven! Dus, zullen we er voor gaan?


Een sport die in de lift zit!

Vorig jaar lieten de bergliefhebbers zich niet ontmoedigen door de opeenvolgende sluitingen van de skiliften en veel skiërs wendden zich tot andere wintersporten zoals sneeuwschoenwandelen, langlaufen, sleeën, fat-biking maar ook en vooral skitoeren.


Het grote voordeel van Noords skiën is dat men, afgezien van de uitrusting, voor het beoefenen van deze sport alleen de aanwezigheid van pistes en sneeuw nodig heeft, die in de winter in alle berggebieden te vinden zijn.


Dus of u nu een ervaren skitourer bent of een nieuwkomer in de sport, wij vertellen u graag meer over de prachtige gebieden waar u kunt skitouren.

Een ideaal alternatief naast alpineskiën

Houdt u van skiën, maar hebt u nog nooit toerskiën geprobeerd? Het is een leuk, ecologisch en zelfs sportief alternatief...


De bestemmingen:

De hoofdzaken :

  • toerski's met geschikte bindingen

  • telescoopstokken

  • zeehondenhuiden

  • laarzen (model ontworpen voor toerski's)

  • Een rugzak... en vergeet niet een waterfles 😉

Om de juiste materiaal te vinden, raden wij onze partners aan die gespecialiseerd zijn in bergbeklimmen, trekken (Lecomte Alpirando), skieen (Patrisport Skishop) en snowboarden (The Board Shop).


Nog steeds nieuwsgierig? Lees de avontuurlijke verhalen van de reizigers die gingen toerskiën in de toppen van Europa, in Spanje.


Ga naar de top voor een ongelooflijke ervaring !