top of page
  • Véro

Rondleiding door Praz de Lys Sommand

Ontdek onze dorpen via een rondleiding.


Klaar om de Geschiedenis en het Erfgoed van onze Haute-Savoyard dorpen te ontdekken?

Volg Amandine, Savoie Mont Blanc erfgoedgids:

van de Vieux-bourg, door de Chartreuse de Mélan, maar ook door de fruitboerderij van Hauts-Fleury, Taninges en Mieussy, de dorpen Praz de Lys Sommand, zullen geen geheimen meer voor u hebben.

Veel plezier met uw bezoek!


@Thomas Garcia

Volg me !

Welkom bij Praz de Lys Sommand!


Gids van het Savoie Mont-Blanc erfgoed, ik heb in mijn hart om u het erfgoed van onze dorpen te laten ontdekken, degene die me fascineert.


Laten we gaan voor de ontdekking! Bienvenue à Praz de Lys Sommand !Amandine, Erfgoedgids

Savoie Mont-Blanc

@Alexandre CompainMieussy, genesteld aan de voet van de Pic de Marcelly, is de toegangspoort tot het grondgebied van de Giffre en Taninges bergen, een echte vallei kruispunt. Onze mooie dorpjes zitten vol geschiedenis.

Klaar om meer te ontdekken?

Eerste stop!

Gelegen in het hart van Taninges, is de Vieux-bourg een echt concentraat van erfgoed! Neem de tijd om de arcades, de fontein of de Sainte-Anne-kapel te observeren.

Trakteer uzelf op een echte reis terug in de tijd: u kunt nog steeds de oude kraampjes raden die de historische wijk bezielden. Bovendien waren er in de dertiende eeuw maar liefst 7 jaarmarkten hier! Precies dat!

Tegenwoordig herbergt de Vieux-bourg nog steeds winkels, maar ook het Heritage House.


Op een steenworp afstand van de vieux-bourg kunt u ook de kerk van Saint Jean-Baptiste ontdekken.

Gebouwd in 1824, verving de kerk die van Flérier, die te klein was geworden voor het aantal inwoners. In 1934 beschreef "Le Journal de Savoie" "De schoonheid, grandeur en regelmaat van de architectuur van de kerk van Taninges"! Wat een trots!


U kunt ook genieten van het geluid van de klokken van de grootste beiaard in de afdeling. Als je 124 treden beklimt, kom je aan bij de concertzaal.


En trouwens! Heb je de oude brug genomen die hier kwam?


@Thomas GarciaNiet zo snel! Neem de tijd om de Chartreuse de Mélan te bezoeken.


Gelegen in het hart van de bergen van de Giffre, is de Chartreuse de Mélan, eigendom van het departement Haute-Savoie, een plaats doordrenkt van Geschiedenis! Tentoonstellingen worden gepresenteerd in de kerk met zijn verfijnde architectuur die wordt ondersteund door een prachtig klooster. Rond het gebouw getuigen hedendaagse sculpturen voor sommigen van de vele levens van de Chartreuse.


Wist je dat de Chartreuse een beschermer had? Vanaf de top van zijn baars observeert hij je. 700 jaar oud, De Melan kat is de beschermer van deze plaatsen.

@Alexandre Compain

Laten we de rondleiding afsluiten met ... gulzigheid!

Onmogelijk om het grondgebied van Praz de Lys Sommand te ontdekken zonder door de Fruitière des Hauts-Fleury te gaan! Onmisbaar, neem de tijd om de goede lokale producten te ontdekken: kazen, vleeswaren, jam ... Er is voor ieder wat wils!

Bovendien behaalde de Dairy Reblochon van de Fruitière des Hauts-Fleury in 2022 een gouden medaille op de International Agricultural Show in Parijs. En ja, onze lokale knowhow blinkt internationaal uit! Wat een trots!


En wat is er mooier dan een mooie plek om goede producten te proeven? Ga naar de Chapelle Saint-Grat voor een mooi uitzicht over het dorp Mieussy! Ga op de bank zitten en geniet van het moment.@Alexandre Compain


En dat is het dan ook alweer, het is alweer het einde van deze rondleiding door de dorpen van Praz de Lys Sommand!


Natuurlijk zijn er nog veel plaatsen om te verkennen!

Lees hier iets meer.


Heeft u vragen? Boek uw volgende groepsrondleiding met

Toerisme in Praz de Lys Sommandbottom of page