• Stephanie

ONTDEKKING VAN DE AULPS-VALLEI IN DE HAUTE-SAVOIE


Kent u de site van Graydon en het meer van Montriond in de Vallée d'Aulps? Hier is wat een lokale gids ons vertelt over deze twee prachtige natuurgebieden...


Onze Vallée d'Aulps maakt deel uit van het Chablais Geopark (UNESCO-label). De Chablais biedt een reis door de vorming van de Alpen. Veel sites nemen je mee op een reis door de geschiedenis van de aarde.


De site van Graydon (1341m), in de Vallée d'Aulps, herinnert ons aan de passage van de gletsjers die het reliëf hebben gevormd. De Graydon bergweide is een oud gletsjercircus waar u natuurlijke rijkdommen vindt die zijn aangepast aan de omgeving; fauna, flora. De man van lange datum heeft zich het gebruik van de berg toegeëigend, we vinden ter plaatse een traditioneel gebouw, het leven in de bergweiden, de producten van de bodem...Het meer van Montriond (1065m), gevormd in de tweede helft van de XVe eeuw na de ineenstorting van de berg. Het is een prachtig bassin vol vis in een zeer romantische omgeving die in alle vier de seizoenen anders is. Een plek voor gezinswandelingen en wateractiviteiten.


Dus als u nog niet de kans hebt gehad om de Vallée d'Aulps te bezoeken en al haar wonderen te ontdekken, wacht dan niet langer!


Als u meer informatie wilt over deze prachtige bestemming, is het hier.