• Alexandre

ONTDEK DE MEREN VAN HET ZWARTE WOUD

In dit artikel leiden wij u rond in de zonnigste regio van Duitsland en bespreken wij over de natuurwonderen van het zuidelijke Zwarte Woud.


Wat te doen in het Zwarte Woud in de zomer?

Deze streek ligt ver van de kust en men denkt niet te veel aan het strand wanneer men overweegt in de zomer naar het Zwarte Woud te gaan. Er zijn echter veel meren met oevers die niets te benijden hebben van de stranden van de kust... We denken aan het grootste meer in de regio: de Schluchsee!


Met een hoogte van 930 meter boven de zeespiegel is de Schluchsee het grootste meer in het Zwarte Woud en ook het grootste meer in de regio Baden-Württemberg. Het was vroeger een gletsjermeer en wordt al vele jaren beschouwd als een van de properste zwemmeren van Duitsland.Het is ook het watersportcentrum van het Zwarte Woud. Of u nu houdt van zwemmen, varen, zeilen, roeien, surfen of zelfs diepzeeduiken, u zult het naar uw zin hebben!De zomer in het Zwarte Woud is niet alleen een paradijs voor wandelaars en fietsers, het is ook de perfecte bestemming voor watersporters en voor mensen die willen ontspannen in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving.
In deze streek zijn er andere, minder bekende badplaatsen die net zo aantrekkelijk zijn voor wandelaars en natuurliefhebbers, zoals het kleine zwemmeer Schlüchtsee.


Hoewel ze vergelijkbare namen hebben, hebben de twee meren een heel verschillende atmosfeer. De kleine Schlüchtsee ligt verscholen op een open plek in een sparrenbos en kan worden bereikt door het "Naturerlebnispfad" te bewandelen. Het 2,6 km lange pad is versierd met verschillende kleurrijk beschilderde houten sculpturen. Een ervaring voor het hele gezin!Waar overnachten in het Zwarte Woud?


Tot nu toe raden wij u aan een kijkje te nemen aan de Schwarzwald Lodge Rothaus, een accommodatie waar comfort en kwaliteit een en dezelfde zijn om u een zo ontspannen mogelijk verblijf te bieden!

Ik ontdek


Om uw volgende reis naar de streek voor te bereiden, kunt u kijken naar onze catalogus van bestemmingen op onze website, waar u meer informatie vindt over de streek en de accommodaties die wij voor u hebben geselecteerd.


Geniet van uw verblijf in het Zwarte Woud!