• Sandrine

MIJN VERBLIJF IN SAINTE FOY TARENTAISE: DE ONTDEKKING VAN EEN KLOMP!

Het is weer school en de vakantie is voorbij, Sandrine is terug en ze vertelt ons over haar ontdekking van een prachtig dorp in de Savoie.
Helaas, mijn ontdekkingsreis eindigt hier... Kent u Sainte Foy Tarentaise...? Laat me je vertellen over mijn ervaring ...


Sainte Foy Tarentaise ligt aan het eind van de Tarentaise vallei. U passeert alle grote en beroemde skigebieden en na Bourg Saint Maurice, genesteld in het hart van de natuur, in een prachtige groene omgeving, is Sainte Foy van u.


Twee woorden beschrijven het domein perfect: charme en klasse. En wat een welkom in dit kleine resort!


Ik heb uitzonderlijke ontmoetingen gehad met Yannick, de burgemeester, die dicht bij zijn inwoners staat maar ook luistert naar de reizigers, en met mijn geweldige gidsen: Christian, Christelle en Jean Sébastien, die ik van harte bedank! Ze gaven me de tijd om het resort te ontdekken, het domein, om nieuwe avonturen uit te proberen zoals de Mountain Kart. Maar ze hebben me ook de parels van Saint Foy Tarentaise doen bezoeken, zoals Le Miroir en Le Monal, twee geklasseerde dorpen, beide even mooi, zonder de gastronomie van de streek en de prachtige wandelingen die er kriskras doorheen lopen te vergeten.


Ik mag ook de ontmoeting met Delphine, verantwoordelijke van het Office du Tourisme, niet vergeten, een gepassioneerde en dynamische vrouw, even vriendelijk en beschikbaar als glimlachend!

Wat een genoegen om zulke hartelijke en beschikbare mensen te ontmoeten, die zo enthousiast zijn over hun streek.

Dank ook aan de MMV-groep die mij onderdak bood in een flat met 2 slaapkamers en een prachtig uitzicht op de vallei, ondanks het feit dat het etablissement op dat moment nog gesloten was. Zoals altijd bij MMV werd alles in het werk gesteld om de reiziger in alle comfort te laten genieten van een uitzonderlijk verblijf. Met dank aan Bruno Clément en zijn team - waaronder Anne Laure ter plaatse en onze vaste contactpersoon, Katjoesjka Cécile.

Na maanden van opsluiting, ontzegging van reizen, natuur en sociale banden, is het een wonderlijke ervaring om een moment van geluk, rust, ruimte en vrijheid te komen delen! Kom luisteren naar de stromende beek, de zingende vogels, de rinkelende koebellen, de wind in de bomen, wandel in de frisse lucht, verdwaal in de kleuren en variëteiten van de bloemen langs de wandelpaden en de verhalen die de gidsen en de bewoners van het resort u met zoveel plezier zullen vertellen!


Dit is het perfecte moment om meer over dit gebied te leren. Weet je wat zuilenhuizen zijn? De berg kart? Vat huizen? Wat zijn vetpotten om worsten in te bewaren? .... Kom en ontmoet deze verhalen, deze cultuur, ... Ik zal je meer vertellen in andere blogs, maar aarzel niet om zelf te komen kijken...


Tot ziens in Sainte Foy!