• Sandrine

MIJN VERBLIJF IN SAINTE FOY TARENTAISE: DE ONTDEKKING VAN EEN KLOMP!

Het is weer school en de vakantie is voorbij, Sandrine is terug en ze vertelt ons over haar ontdekking van een prachtig dorp in de Savoie.
Helaas, mijn ontdekkingsreis eindigt hier... Kent u Sainte Foy Tarentaise...? Laat me je vertellen over mijn ervaring ...


Sainte Foy Tarentaise ligt aan het eind van de Tarentaise vallei. U passeert alle grote en beroemde skigebieden en na Bourg Saint Maurice, genesteld in het hart van de natuur, in een prachtige groene omgeving, is Sainte Foy van u.


Twee woorden beschrijven het domein perfect: charme en klasse. En wat een welkom in dit kleine resort!


Ik heb uitzonderlijke ontmoetingen gehad met Yannick, de burgemeester, die dicht bij zijn inwoners staat maar ook luistert naar de reizigers, en met mijn geweldige gidsen: Christian, Christelle en Jean Sébastien, die ik van harte bedank! Ze gaven me de tijd om het resort te ontdekken, het domein, om nieuwe avonturen uit te proberen zoals de Mountain Kart. Maar ze hebben me ook de parels van Saint Foy Tarentaise doen bezoeken, zoals Le Miroir en Le Monal, twee geklasseerde dorpen, beide even mooi, zonder de gastronomie van de streek en de prachtige wandelingen die er kriskras doorheen lopen te vergeten.


Ik mag ook de ontmoeting met Delphine, verantwoordelijke van het Office du Tourisme, niet vergeten, een gepassioneerde en dynamische vrouw, even vriendelijk en beschikbaar als glimlachend!

Wat een genoegen om zulke hartelijke en beschikbare mensen te ontmoeten, die zo enthousiast zijn over hun streek.