• Judit

MIJN BESTE DAG IN DE LEMAN ALPEN DEZE WINTER

Een dag om te genieten van al onze favorieten en deze bestemming met 100 km/uur te beleven, genietend van elke ervaring als een magisch moment, buiten de tijd. Hoe dan ook, deze winter wordt het leven altijd mooier #LàOh!


7:30 uur - Trefpunt voor het eerste parcours


Vertrek voor zonsopgang met de skipatrouille van de Roc d'Enfer om het skigebied te openen en samen met hen voor te bereiden op de aankomst van de skiërs.

Ontdek de backstage van het domein, de kleine details waar we niet op letten als we overdag de piste afgaan. Een gelegenheid om anekdotes en de favoriete dingen die de pistiers voor hun werk en hun skigebied doen met elkaar te delen.

Een zwevend moment waar de natuur in dit gebied zeer aanwezig is en zich bij elke bocht laat zien, de gemzen profiteren nog van de rust om naar buiten te komen, de steenbokken koesteren zich op de eerste zonnige hellingen...

De + : Maak 's ochtends de eerste piste en voel je de koning/koningin van de berg.


10:30 uur - Rijden met sledehonden

Voortzetting van een actieve ochtend met Cathy en Fabrice. Ontmoeting met hun roedel Scandinavische honden (Malamutes, Groenlanders, Huskies...) die uw metgezellen zullen zijn tijdens dit avontuur in het Grote Noorden. Kennismaking met de uitrusting en goede praktijken van het sleeën. Voorbereiding van de bemanningen en vertrek naar een zeer wilde sector aan de voet van de Roc d'Enfer, in het hart van een nog ongerepte natuur. 2 intense uren van delen met de honden en emoties tegenover steile landschappen en sneeuwlandschappen.


De + : het warme onthaal van Cathy en Fabrice die u het gevoel geven dat u familie bent.


14:00 uur - Het 360° panorama op de top van het skigebied Hirmentaz-Les Habères


Ga naar het skigebied Hirmentaz-Les Habères om te genieten van het 360° panorama op de top van het gebied, met uitzicht op de Mont Blanc-keten en het Aravis-gebergte aan de ene kant en het meer van Genève en de Jura-keten aan de andere kant.

Als familieskigebied zullen de pistes van alle niveaus iedereen tevreden stellen, van beginners tot de meest ervarenen.

De + : De twee kanten van het domein met totaal verschillende landschappen zorgen ervoor dat u zich niet hoeft te vervelen en de prijs van de toegankelijke skipas laat u toe er voordelig van te profiteren (prijs 5 uur : 26,20€).


16.30 uur - "Een hele kaas" workshop

Een smakelijke en leuke pauze op de Irmande boerderij voor een hapje. Wat is er natuurlijker en voorouderlijker in onze berggebieden dan melk om te zetten in kaas?

Maar het blijft nodig om de knowhow van de berglandbouw te ontdekken die l'Irmande graag overdraagt, zelfs aan de jongsten!

Ontdek tijdens een met het gezin te delen workshop de geheimen van het kaasmaken en proef uw eigen creatie.

De + : Het decor van de Irmande-schuur dompelt u onder in de wereld van ouderwetse avonden.


18:30 uur - Klim in mijn trimmer


Avonds, als de skiërs de skigebieden hebben verlaten, komen de mannen van de schaduw in actie om het speelterrein klaar te maken voor de volgende dag.

Bij het vallen van de avond dansen de lichten op het skigebied! De sneeuwruimers komen in actie en hervormen de pistes en besneeuwen het terrein. Ga mee met een groomer en ontdek zijn werk en zijn activiteit en ontdek het skigebied vanuit een nieuwe invalshoek. Een moment van uitwisseling en rijkelijk delen. Emoties gegarandeerd, eenmaal aan boord van deze grote machine voel je zijn kracht op de beklimmingen en tijdens de steile afdalingen.

De + : Twee plaatsen beschikbaar per rotatie, er zal niet genoeg zijn voor iedereen.


20:00 - Iglo wandeling & fondue avond


We gingen op weg, sneeuwschoenen aan onze voeten, de halo van de hoofdlamp zwaaiend bij elke stap en soms waagden we ons hoger op de grote sparrenbomen beladen met sneeuw. Het gevoel van kou verdwijnt na de eerste stappen in de poedersneeuw. Na een korte wandeling in het gedempte decor van de besneeuwde bergweiden bereiken we de iglo van Boris, een berggids. De eerste lichtjes lokken ons tussen de besneeuwde dennenbomen en we ontdekken de iglo en het kamp. Het houtvuur knettert en de ketel met glühwein wacht op ons bij aankomst. Binnen in het iglo-restaurant met tafels voor 6 tot 8 personen, is de temperatuur bijna 0°, en bereikt dan 5°, met behulp van lichaamswarmte, de kachel en kaarsen. Het proeven van de heerlijke fondue begint zittend op kariboehuiden.


De + : Een moment van gezelligheid en uitzonderlijk delen. Herinneringen in de ogen en in de maag... de afdaling wordt gedaan op reusachtige sneeuwglijbanen, om de ziel van uw kind te herwinnen.


Seizoensaanbod

Escapade Blanche: van december tot maart.

Vanaf 295€/pers.* : 2 dagen panoramisch sneeuwschoenwandelen.

Een sneeuwschoenwandeling om de besneeuwde bergweiden van de Alpen van Genève te ontdekken: een dag wandelen met een berggids, overnachting in een hotel** met volpension en ½ dag sneeuwschoenwandelen op eigen gelegenheid.

*Accommodatie, begeleiding voor de eerste dag, wandelgids voor de tweede dag. Mogelijkheid om ter plaatse sneeuwschoenen te huren tegen betaling.


Promoski & bon plan ski 100% glisse : januari en maart 2023 Vanaf 225€/pers.*

Voordelig skiën met uw partner of vrienden op het massief van de Roc d'Enfer of op het massief van Hirmentaz-Les Habères. Accommodatie voor 7 nachten in een gemeubileerde huurwoning aan de voet van de pistes, 6-daagse skipas voor een van de twee skigebieden en tag-it zijn inbegrepen.

Het extraatje: Skipassen beschikbaar in uw accommodatie.


Informatie en reserveringen: +33 (4) 50 73 78 62 | reservation@alpesduleman.comToeristische dienst van Alpes du Léman

Receptie – + 33(0)4 50 73 71 53 – info@alpesduleman.comwww.alpesduleman.com