• Emilie

ONTMOET GERONDAL, DE ENIGE BELGISCHE FABRIKANT VAN HOUTEN SKI'S

Het is niet altijd gemakkelijk om het juiste paar ski's voor u te vinden. Het soort ski zal namelijk sterk variëren naargelang van het soort ski (afdaling, slalom, freeride, freestyle, enz.), de ervaring van de skiër (beginner, gevorderde, expert, enz.), het terrein en de sneeuwcondities (geprepareerde sneeuw, bevroren sneeuw, verse sneeuw, enz.). Er zijn vele merken ski's uit de Alpenlanden. Maar in het vlakke land hebben we ook een Belgische houten skifabrikant uit de Ardennen.


Of u nu een expert of een beginner bent, of het nu uw eerste of tiende paar ski's is, het is belangrijk dat u de juiste ski's kiest voor uw skisport. Maak kennis met Pierre Gerondal, ontwerper van het Gerondal skimerk, de enige echte Belgische fabrikant van houten ski's!Wie is Pierre Gerondal?


Pierre Gerondal, een geboren Brusselaar en ondernemer in Malmedy, heeft altijd al een passie gehad voor sport en doe-het-zelven. Hij is momenteel eigenaar van een showroom in Elsene, maar zo is het niet altijd geweest. Hij begon zijn studies in de reclame-industrie en volgde een voortgezette opleiding op dit gebied. Hij werd aangenomen als ontwerper en ontwerper van prototypes van composietmateriaal in een luxe jachtbouwbedrijf.


Als tiener maakte hij al zijn eigen surfplanken en zeilplanken. Nieuwsgierig naar alles, begon hij ook zijn eigen ski's te maken.


Hij maakte eerst proefmodellen met verschillende houtsoorten om de subtiliteiten ervan te leren kennen, en naarmate de tijd verstreek besteedde hij meer aandacht aan de herkomst van de materialen en het ecologische aspect ervan.Daarom werkt hij samen met een van de meest gerenommeerde en oudste houtzagers van de streek van Malmedy. Samen kweken zij de soorten die zij nodig hebben voor de ski's en elk jaar selecteren zij de te kappen bomen, die zij vervolgens 3 tot 5 jaar laten drogen voordat zij worden gebruikt.


Er is geen afval in Gerondal, de gekapte boomstammen worden bijna volledig gebruikt. Of het nu voor ski's is of voor het bedrijf dat hij samen met zijn partner "Yellow Yeti" heeft en dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte houten meubels en binnenhuisinrichting.

Bovendien vraagt hij zijn klanten om de ski's die hij voor hen maakt nooit weg te gooien. Zij kunnen ze als decoratie in hun huis houden of ze terugbrengen om opnieuw te worden gebruikt voor de productie van Yellow Yeti-meubelen.


©Alexander D'Hiet


Speciale kenmerken van Gerondal ski's


Het bijzondere aan zijn ski's is dat ze volledig gemaakt zijn van hout uit een straal van 200 km van zijn huis. Geen invoer van benzine uit verre landen meer, geen plastic en geen vervuilende materialen meer.

Als je zijn winkel binnenkomt, heb je twee keuzes. U kunt kiezen voor unieke ski's, hij zal dan uw maten nemen en u vragen stellen over uw skiën om uw behoeften beter te begrijpen. Dan zal hij ze gaan maken. Zodra u klaar bent, krijgt u de gelegenheid ze te testen en uw feedback te delen.

De tweede optie is om een paar ski's te kiezen uit het "ready to slide" assortiment die u direct mee kunt nemen.Je hoeft alleen nog maar je nieuwe ski's uit te proberen op de besneeuwde hellingen.

Bekijk de aanbiedingen van onze partners en kies de bestemming die u doet dromen!