top of page
  • Judit

KERSTMARKTEN IN DE BERGEN

De meest magische tijd van het jaar is officieel begonnen. Het aftellen tot Kerstmis is begonnen!


De beste manier om ervan te genieten is een bezoek aan de betoverende kerstmarkten van Europa. Cadeau-ideeën, lekker eten, warme dranken, entertainment voor kinderen en vooral veel magie.

Vandaag vertellen wij u over de beste kerstmarkten in enkele van onze berggebieden.


Groene kerstmarkt in Aosta (Italië)


Van 19 november 2022 tot 8 januari 2023 verandert de "Groene Kerstmarkt" enkele plaatsen in het historische centrum van Aosta - de pleinen Roncas, Caveri en Giovanni XXIII - in pittoreske alpendorpjes.


Elke dag kunnen bezoekers door de "straten" van de dorpen wandelen, tussen de chalets, op zoek naar een cadeau-idee tussen heerlijke lokale specialiteiten om zich tegoed te doen aan betaalbare lekkernijen, terwijl ze samen een feestelijke lucht met een Scandinavische sfeer inademen!


Tot de vele ambachtelijke producten behoren: kaarsen, zeep, handgemaakte keramische en houten voorwerpen, antiek, kleding en accessoires van gebakken wol en vilt, hennep, kant, kerstversieringen, typische lokale levensmiddelen en wijnproducten, gebak, voorwerpen gemaakt met de decoupagetechniek of met andere decoratietechnieken.

Het is ook de ideale tijd om de Romeinse monumenten van Augusta Praetoria, het Archeologisch Museum, de kathedraal en Saint-Ours te bezoeken of gebruik te maken van de rondleidingen door de stad Aosta.


Kerstmis in de Val d'Allos (Frankrijk)

Van 19 tot 31 december 2022. Voor alle families zijn Kerstmis en de eindejaarsfeesten een bijzondere tijd voor reünies. In het Val d'Allos worden deze momenten magisch. Geniet van de kerstmarkt, maak een sleetocht, bezoek de kerstman, enz. Lichtjes en glitter zijn aan de orde van de dag tijdens deze festiviteiten die in het teken staan van de magie van Kerstmis.


Op 20 december worden op de kerstmarkt in het hart van het dorp verschillende kerstactiviteiten aangeboden. Er zal een gratis koetsrit zijn en een gospelmuziekparade.

Om 17.00 uur kunt u op de Champ de Foire het neerlaten van de lantaarns meemaken.

© Office de tourisme du Val d'Allos


Kanton Bern (Zwitserland)

Er zijn veel kerstmarkten in de regio Bern. Voor ons zijn dit de beste.

Schanze Star Market

Een stralende kerstmarkt op de Kleine Schanze: in het kerstdorp nodigen de vele kersthutten met winterse lekkernijen, warme dranken en designproducten uit tot shoppen en vertoeven - met als extraatje een grote fonduecabine, beschutte plekken bij slecht weer, een kindergedeelte met een draaimolen en een dromerig uitzicht op het Bundesschloss.Kerstmarkt Waisenhausplatz (Weeshuisplein)

Dit is de kerstmarkt met decennialange traditie: bij de kraampjes met kerstversieringen op de Wausenhausplatz vindt u geroosterde amandelen, kerstversieringen in de vorm van een ster, kerstkoeksnijders en andere ideeën voor geschenken en souvenirs. Tijdens het slenteren en snoepen worden de bezoekers ondergedompeld in de kerstsfeer. Platzhirsch, Morewurster en Berner brouwerijen zijn er voor fijnproevers - perfect voor alle levensgenieters.


Kerstmarkt in de collegiale kerk van Bern

Een kerstsfeer ver van de drukte. Voor het indrukwekkende decor van de Berner collegiale kerk, die met 100,6 meter de hoogste klokkentoren van Zwitserland is. Meesterambachtslieden uit Bern en omgeving bieden unieke stukken aan, die zij met grote zorg in hun eigen werkplaatsen vervaardigen en zelf presenteren. Het gerucht gaat ook dat de Märitbeizli (marktbar) de beste glühwein van de regio heeft!

Chalet Alpenland

Een magische hut in het hart van de Kornhausplatz: in dit typische chalet kunnen ongeveer 100 gasten genieten van een heerlijke maaltijd en warme dranken alsof ze in de Alpen zijn. Er worden verschillende versies van flammkueches, fondues en raclettes geserveerd, evenals voorgerechten en desserts voor de kleine trek. We proosten met zelfgemaakte glühwein. Alle producten komen uit de stad of de regio Bern.


Kitzbühel Adventsseizoen (Oostenrijk)

Geopend van 23 november tot 26 december 2022.

Geniet van de bezienswaardigheden, geuren en geluiden tijdens een wandeling door Kitzbühel. Het wereldberoemde skioord is uitgedost in zijn kerstkleed en creëert een charmante sfeer die iedereen in de kerststemming brengt!


Liefdevol versierde kraampjes en de bruisende lucht van heerlijk eten dragen bij aan de romantische sfeer van de binnenstad. De sfeervolle markt viert de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van Kerstmis. Ontdek traditionele ambachten en kerstversieringen, en proef lokale gerechten en dranken die alleen met Kerstmis verkrijgbaar zijn. Op 8 december 2022 vindt een prachtig adventsconcert plaats door het Wilten Boys Choir. Tot de attracties voor kinderen behoren het Christkindl postkantoor, ritten met paard en wagen en de populaire kinderboerderij waar de kleintjes op de rug van vriendelijke pony's kunnen rijden. En op 6 december 2022 zal Sinterklaas verschijnen om lieve cadeautjes te brengen aan goed opgevoede kleine meisjes en jongens.


Verblijf in het beste hotel van Kitzbühel, het Erika Boutiquehotel.Consultez nos recommandations pour chaque destination :

Italie, France, Suisse, Autrichebottom of page