• Hélène

IEDER ZIJN EIGEN SKIPISTE !

Bekend sinds zijn oprichting om zijn legendarische off-piste skiën waar alle instructeurs van de vallei kwamen om te rijden tijdens hun vrije dag, het resort van Sainte Foy onthult al zijn facetten.

Of u nu een ervaren skiër bent of een beginner, Sainte Foy nodigt u uit om een unieke ervaring te beleven in verschillende snelheden en altijd in een unieke en behouden omgeving.Beginnende sectoren.

Na het leren op de sneeuwfronten voor beginners en vrije Marmottes en Galopins, dankzij een soepele instap op de eerste afneembare stoeltjeslift, gaan de kinderen op hun allereerste echte afdaling op Plan Bois. Zeer beschut, het is echt de bevoorrechte en aangepaste sector om te beginnen. In Sainte Foy is de skipas gratis voor kinderen tot 5 jaar.Rustig skiën.

Als u van een prachtig uitzicht houdt en meer van "warme chocolademelk" houdt, ga dan naar de Marquises. Op 2.425m, perfect toegankelijk, zijn de lange afdalingen van Grand Solliet, Chapelle en Combe, met brede, zonnige en niet al te steile hellingen... iets voor u!


Een leerzame en geheime skipiste.

Natur' renard, een klein vertrouwelijk pad in het bos leidt u naar de open plek van de vos. De kinderen gaan op zoek naar de vos op een route vol verrassingen en educatie. Het natur' protect systeem is door het skioord opgezet om kinderen aan te moedigen de juiste gebaren te maken voor een duurzame berg. Verschillende punten in het skigebied zijn aan deze aanpak gewijd.Speelse nummers.

Laten we spelen. Deel onvergetelijke momenten met Nuts en Foxy op het blauwe pad van Chapelle. Glijd van deur tot deur totems... tot je het einde van het parcours bereikt waar reusachtige ligstoelen hun armen openen voor een welverdiende pauze !


Apprentis Freestyle.

Grote tieners, leerling freeriders zullen Sainte Foy geweldig vinden !

Het avontuur begint met 'grote bulten', en het natuurlijk gevormde reliëf. We gaan verder naar de nieuwe freestyle zone, bovenaan de Combe piste en we eindigen op de gloednieuwe boarder cross van Crêt Serru van onderaan: hoge bochten, oops, slide bars, springplank... de must, de gratis wekelijkse "skicross" uitdagingen georganiseerd door het skioord tijdens de schoolvakanties !Schuss !

Als u meer geïnteresseerd bent in snelheid, is het Arpettaz slalom parcours iets voor u. Een goedgekeurde en technische piste waar prestigieuze internationale F.I.S.-races worden georganiseerd. Tenzij een rechte afdaling van de col de l'aiguille op 2.620m naar het skioord op 1.550m u verleidt met zijn 1.100m hoogteverschil.... Meer geëngageerd, laat u aan het eind van de week verleiden op de Natur' pistes, rood en zwart, afgebakend, beveiligd maar niet geprepareerd voor poederliefhebbers.


Een ongekende ontdekking.

Voorbij het skigebied leidt een instructeur u naar een prachtig traditioneel gehucht dat onder de sneeuw slaapt. U hoeft geen ervaren off-piste skiër te zijn, want deze rustige wandeling door het natuurgebied van de Vallon du Clou stelt geen grote moeilijkheden voor. Voordat u vertrekt, zal uw instructeur uw vaardigheid om te skiën in maagdelijke sneeuw testen op de top van het domein. Vanaf de col de l'Aiguille op 2.620m wordt u een lange afdaling geboden naar het gehucht. Na een verkwikkende versnapering, met uitzicht op de gletsjers van de Mont Pourri, keert u terug naar de wintersportplaats op ski's of bergafwaarts naar "Les Pigettes".Freeride.

Voor de zeer goede skiërs is Sainte Foy vol met routes en berggangen om te oefenen met een professional. De meest populaire is de noordwand van Fogliettaz, die ontdekt wordt na een ski-beklimming tot 2.930m. Een indrukwekkende afdaling naar het dorp Le Crôt, onderbroken door een smakelijke lunch in het restaurant Chez Merie au Miroir. Op dagen met slecht weer, wanneer de hooggelegen sectoren niet open kunnen, moet u niet vergeten om door de velden naar het dorp te skiën. Off-piste skiën op de schouder van Camps filleul bij de hellingen van Mercuel in een dicht en beschut bos, zijn ook leuke alternatieven.Een heleboel oog snoep.

Col de l'Aiguille, 2.620m hoogte. Op de top van het domein Sainte Foy, zullen uw ogen niet weten waar te rusten. Voor u ligt de imposante verticaliteit van de Mont Pourri gletsjer op 3.650m en zijn eeuwige sneeuw. Verderop neemt uw blik de vallei en zijn toppen in u op. Stroomopwaarts ontsluit de vallei van de Clou, een natuurgebied, een beschermd en beschermd gebied.Kom naar Sainte Foy voor een top skivakantie!