• Hélène

HOE REN JE IN DE BERGEN ?

Wat als we de paar mooie dagen die ons nog resten voor de komst van de winter benutten om naar buiten te gaan en te sporten, vooral voor de gelukkigen die in de bergen zijn !


Wat uw motivatie ook is, hier volgen enkele tips over hoe u kunt beginnen met hardlopen en van de bergen kunt genieten:We zijn het er allemaal over eens dat hardlopen een van de gemakkelijkste sportactiviteiten is om te doen... een t-shirt, sportschoenen en een korte broek, vergezeld van wat muziek en dat is het! Soms is het echter ingewikkelder dan dat en als je het niet goed doet, verandert het plezier dat je dacht te gaan hebben in een echte beproeving.

Om u op weg te helpen, volgen hier enkele tips:

* Stel doelen voor jezelf. Je hebt een gepland doel nodig, anders verlies je vrij snel je motivatie. Begin met eenvoudige en concrete doelstellingen. Je zult tevreden zijn met jezelf en door willen gaan. Als u te snel wilt gaan in uw verwachtingen, zult u snel ontmoedigd en gedemotiveerd raken en zult u het waarschijnlijk opgeven.


PRO TIP: Begin met 1-2 keer per week hardlopen en stel, afhankelijk van uw fitnessniveau, een tijdsbestek van 5-10 minuten in.

Raak niet gefrustreerd door je begin, je zult snel beter worden.


* De sleutel tot hardlopen is consistentie en progressie. Doe het niet op de oude manier, wees voorzichtig met je lichaam en wees er niet te ruw mee. Loop niet te hard van stapel!


PRO TIP: Je moet zo hard kunnen lopen dat je tijdens het hardlopen met iemand kunt praten. Dit vertelt je hoe comfortabel je bent met je ademhaling. Begin met hardlopen door bijvoorbeeld minuten hardlopen en wandelen af te wisselen.
* Train met andere mensen op jouw niveau. Maak een groep of sluit je aan bij een groep mensen die net zo gemotiveerd zijn als jij en die je zullen helpen om door te gaan, je zullen motiveren en met je vooruit zullen gaan...


PRO TIP: Zoals hierboven vermeld, kunt u samen met iemand praten en zo uw tempo en ademhaling reguleren.


* Pas op voor krampen ! Vergeet niet op te warmen voor je begint en te stretchen na je sessie.


PRO TIP: Of u nu weinig of veel hebt hardgelopen, rek 5 tot 10 minuten. U moet er ook aan denken om goed te hydrateren.De belangrijkste tip:


* Veel plezier ! Hou het leuk ! Raak niet te snel ontmoedigd! Het moeilijkste is om in het ritme te komen, maar dan zullen je prestaties verbeteren en zul je je nog meer voldaan voelen...


Hardlopen in de bergen is veel aangenamer qua landschap en sensaties ! U krijgt veel zuurstof, uw gewrichten worden sterker en uw hele lichaam werkt !


PRO TIP: Begin met het vermijden van steile hellingen en rotsachtig terrein, want dat zijn de moeilijkste parcoursen en u wilt uw motivatie niet verliezen. Naarmate je vordert, maak ze deel van je routine als je je er klaar voor voelt !We laten u achter met enkele van onze favoriete bestemmingen om te voet te ontdekken :We hopen dat al onze tips u op weg helpen en we hopen dat u geniet van het uitzicht... Goede reis !