• Véro

Herfstvakantie in de Elzas

Het Domaine du Hirtz ontvangt u in een groene en ongerepte natuurlijke omgeving, die de reputatie en de kwaliteit van het water van Wattwiller heeft gemaakt. Gelegen op 550 m hoogte in het hart van het Regionale Natuurpark van de Ballons des Vosges, maken het botanische parcours met zijn vele bossoorten en zijn ondergroei vol leven dit eco-toeristische verblijf van de nieuwe generatie tot een ideale bestemming in de Elzas om nieuwe energie op te doen en het trage toerisme te ervaren!Een ontwaken in het hart van de natuur


Wat een genot om te slapen in een authentiek en warm kader dat u bij het ontwaken een uitzicht biedt op de Rocher du Cerf (of "Hirtzenstein") en de omliggende natuur! De residentie biedt accommodatie in chaletstijl. Een ideale omgeving voor een verblijf met het gezin, met z'n tweeën of met vrienden. En welke accommodatie u ook kiest, studio of lodge, u zult thuis zijn, in alle vrijheid.

De residentie Green Key zet zich in voor ecotoerisme en maakt deel uit van een globale benadering van milieubescherming, respect voor biodiversiteit en authentieke ervaringen ver van het massatoerisme.


Het restaurant l'Auberge du HIRTZ biedt u traditionele of vernieuwde gerechten met lokale accenten, gebruik makend van alle rijkdom van regionale en seizoensgebonden producten. Elke donderdag om 19.00 uur wordt er een muzikale sfeer geboden.

(c) Guy Wurth


Wat te doen in de Elzas tijdens de herfstvakantie met uw gezin?


Op het Domaine:


Versiering van automaten op het thema van de druivenoogst

De kleintjes zullen verrukt zijn over de versieringen bij de ingang van de Hirtz en alle activiteiten die voor hen zijn gepland.De botanische route

Maak een wandeling rond de Rocher du Cerf om de soorten te ontdekken die in de Vogezen voorkomen: douglasspar, platte esdoorn, klimop... Een gezinswandeling zonder moeilijkheden. Begin rechts van de kinderspeelplaats.De Noordse Spa

Beleef het unieke concept van thermo-ontspanning en reis naar het universum van de Scandinavische landen, landen van ijs en vuur... Een unieke ervaring! Dankzij het thermo-ontspanningsconcept wisselt u warme en koude sessies af om het lichaam te ontdoen van gifstoffen en de bloedsomloop te verbeteren, op Scandinavische wijze. De spa biedt 13 ruimtes die geheel gewijd zijn aan ontspanning.

De Spa Nordique is bekroond met het label Spa de france 5 lotus en verkozen tot beste schoonheidsplaats 2021 bij de nationale Beauty Forum Awards.

Buiten het Domaine:Duizend en één mogelijkheden voor escapades!


Op minder dan een uur van het domein liggen de Vogezen en de Ballon d'Alsace, de wijnroute en talrijke gastronomische escapades op u te wachten om hun rijkdommen aan u te onthullen!De wijnroute


De Elzas wordt doorkruist door verschillende toeristische routes, die dorpen en historische plaatsen met elkaar verbinden. Daaronder, en dicht bij Wattwiller, zijn de route de Crêtes, de routes de la Carpe Frite, de Route du Rhin, maar de beroemdste en de meest bereisde is zonder twijfel de Route des Vins. De route, die in 1953 werd geopend, is een van de oudste toeristische routes van Frankrijk en ontvangt elk jaar honderden bezoekers, beginners of gevorderden, die komen genieten van zijn 170 km lange charme. Deze route, waarvan de witte wijn het embleem is, doorkruist 70 wijndorpen die tot de mooiste van de Elzas behoren, en biedt bij elk van hen een stopplaats met verschillende activiteiten die met wijn en wijngaarden te maken hebben: proeverijen, wijnfeesten en druivenoogsten. Deze activiteiten geven uw verblijf in de Elzas een feestelijk en joviaal tintje!

Bovendien zullen namen met vreemde samenklanken zoals Gewürztraminer, Riesling enz. geen geheimen meer voor u hebben!


Foto's : (c) Guy Wurth

Bezoek de plaatselijke kastelen en museum, waaronder :


De Haut-Koenigsbourg

Het kasteel van Haut-Koenigsbourg, dat op een hoogte van 757 meter de vlakte van de Elzas domineert, heeft alle troeven van een vesting: een strategische ligging die vroeger vrij gemakkelijk te verdedigen was en vandaag een uitzonderlijk panorama over de vlakte van de Elzas, de Vogezen, het Zwarte Woud en soms zelfs de Alpen.

Maar je moet de ophaalbrug oversteken om de volledig uitgeruste en gemeubileerde woningen te ontdekken, de collecties wapens uit de Middeleeuwen, om naar de top van de donjon en het grote bastion te klimmen.


Het paleis van peperkoek

Een gastronomisch universum van meer dan 800 m² volledig gewijd aan peperkoek. Een tijdloze plek die naar honing, kaneel en gember geurt, en die u de geschiedenis en de productie van dit gebak laat ontdekken, dat al sinds de oudheid gewaardeerd wordt... Een geanimeerde ruimte, een rondleiding die alle vijf zintuigen aanspreekt, een proeverij... Het peperkoekenpaleis leidt zijn bezoekers door verschillende etappes, de ene nog prachtiger dan de andere.


Een vakantie op het Domaine du Hirtz is een garantie voor een verblijf met diensten van hoge kwaliteit en een unieke ervaring in de natuur.


Fotos : (c) Domaine du Hirtz