• Judit

GUILLAUMETTE, DE AUTHENTIEKE LIKEUR VAN DE HAUTES-ALPES

Ontdek het huis Guillaumette en zijn authentieke genepi-likeur uit de Hautes-Alpes. Het wordt gemaakt met de genepi bloem die alleen in de bergen groeit.Een zeldzame en solitaire plant

De genepi bloem is een zeldzame en solitaire plant die alleen in de bergen groeit op plaatsen waar hij geen concurrentie heeft, vanaf 2000 meter boven de zeespiegel, in rotsachtige stroken.


Het is een beschermde bloem die niet geplukt mag worden. Daarom heeft "Guillaumette" haar eigen bloemenkwekerij opgezet in het Nationaal Park van de Ecrins, waardoor ze een perfect rijpe bloem kan gebruiken.


De génépi-likeur wordt gemaakt van génépi die uitsluitend in de Hautes-Alpes worden geplukt. De meeste bloemen worden geoogst in de gemeente Orcières en zelfs direct in het Nationaal Park van de Ecrins boven het dorp Prapic, de geboorteplaats van de "Guillaumette" génépi.
De geboorte van de "Guillaumette" genepi.

In 1974 besloot Joujou, de grootvader van Thomas BERNARD-REYMOND, de huidige directeur van het bedrijf Guillaumette, de herberg Prapicoise te openen, een restaurant in een klein geïsoleerd dorp aan de poorten van het Nationaal Park van de Ecrins. Het is traditie om aan het eind van de maaltijd een génépi de Prapic aan te bieden, en dat is maar goed ook, want Joujou en Denise hebben een uitstekend recept dat ze van hun voorouders hebben geërfd.


In 2005 besloten zij op vraag van de klanten de génépi "Guillaumette" van hun familie op de markt te brengen zonder het recept te wijzigen. In 2010 wordt "Guillaumette" voor het eerst geëxporteerd.Een handgemaakt product

De Guillaumette genepi-likeur wordt op traditionele wijze geproduceerd, door maceratie, wat hem zoveel aroma en deze prachtige kleur geeft.


Het bestaat uit slechts vier elementen: Water, alcohol, suiker, en de genepi bloem.


Alleen door de beste bloem te selecteren (Hautes-Alpes IGP) en de andere elementen oordeelkundig te doseren, slagen ze erin een likeur te maken met zoveel aroma en kleur, dat er geen ander product wordt toegevoegd (kunstmatige aroma's, kleurstoffen...).


Hoe neem je de likeur?

U kunt uw gasten verblijden na een goede maaltijd of hen verrassen tijdens het aperitief door een basis van likeur in een pils te mengen.


Als digestief kan de Guillaumette likeur worden gedronken op kamertemperatuur of heel koud (in de koelkast of zelfs in de vriezer voor een "frappée" textuur), zo hebben wij hem het liefst!

Guillaumette Cocktails

Als u van cocktails houdt, zult u de volgende cocktails met deze likeur heerlijk vinden:


  • Pepperpy: Genépi cocktail gemaakt met perensap, verse gember, timute peper en limoensap.

  • Promseco: Genepi cocktail gemaakt met Prosecco, bruisend water, citroenschil en muntblaadjes

  • Alpink: Genepi cocktail gemaakt met grapefruitsap, bruisend water, limoensap en aardbeiensiroopEn als u alle familierecepten met Guillaumette genepi-likeur wilt ontdekken, ga dan naar de pagina "Recepten": kalfspaupiettes, zachte genepi-cake ... ze zijn er allemaal!


Is een uitzonderlijk product, u vindt het in bergwinkels, delicatessenwinkels, wijnwinkels en natuurlijk rechtstreeks bij de fabriek in Pont du Fossé.

Na opening is de likeur vele maanden houdbaar.


Begin met het plannen van uw volgende vakantie in de

Hautes-Alpes met onze partners