• Arthur

GENIET VAN DE ZOMER IN SAAS-FEE/SAASTAL, ZWITSERLAND!

De zomervakantie nadert met rasse schreden... Heeft u al een idee waar u deze langverwachte tijd gaat doorbrengen? Ver weg van het cliché en de drukte, stellen wij u vandaag een zeer originele bestemming voor om deze zomer te ontdekken: de vakantieregio Saas-Fee/Saastal, gelegen in het kanton Wallis.Geniet deze zomer van de frisse berglucht, het zachte weer en de zon in het Saasdal! Door zijn alpiene en zuidelijke ligging geniet de Saasvallei van een bovengemiddelde zonneschijn, met tot 300 zonnige dagen per jaar!


Maar afgezien van het aantrekkelijke weer is de regio ook erg in trek bij bergsportliefhebbers, dankzij de kenmerken van het gebied, die vele buitenactiviteiten mogelijk maken. Als u naar Saas-Fee en de andere dorpen in het dal reist, bereidt u zich dan voor op een wereld van avontuur in het hooggebergte...Wandelpaden, mountainbikeroutes, talrijke berghutten van de Swiss Alpine Club, de alpenkloof, de Via Ferrata, het accrobranchepark en de mogelijkheden om keien te beklimmen doen het hart van elke bergsporter sneller slaan. En de kers op de taart is dat in deze hoek van de Walliser Alpen de vele outdoor-activiteiten plaatsvinden met uitzicht op 18toppen boven de 4000 meter en een fascinerende gletsjerwereld!

Naast sportieve activiteiten is deze bestemming ook zeer geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar rust en kalmte. De adembenemende landschappen en de rust die de 4 authentieke bergdorpen kenmerken, vormen immers een ideale omgeving voor een ontspannende vakantie. En voor beginners die een expeditie op grote hoogte willen ondernemen, is er de mogelijkheid om onder leiding van een berggids de Allalinhorn (4.027 meter) te beklimmen, een eerste top van 4.000 meter.


De jongsten (en niet zo jong) zullen ook blij zijn om de beroemde marmotten te zien, die half april ontwaken. U kunt deze schattige dieren de hele zomer lang bezoeken in Spielboden of Stafelwald. Met een beetje geluk kunt u de marmotten zelfs wortels of pinda's met de hand voeren.

Naast al deze zomeractiviteiten is het in de zomer in Saas-Fee ook mogelijk om te skiën op de gletsjer op 3.600 meter hoogte. Professionele skiërs uit de hele wereld trainen hier elke zomer. Het is dus heel goed mogelijk dat u tijdens uw vakantie in Saas-Fee midden in de zomer een ski-ster tegenkomt...


Om in het zomerskigebied te komen, moet u de hoogste metro ter wereld nemen: de Metro Alpin. Op de top wacht u het hoogste ronddraaiende restaurant ter wereld en in het ijspaviljoen kunt u ook ijssculpturen bewonderen..
En last but not least: vergeet niet de SaastalCard te gebruiken om te profiteren van talrijke kortingen tijdens uw verblijf in de vakantieregio Saas-Fee/Saastal. De kaart wordt vanaf de eerste nacht verstrekt en geeft u het recht om met de PostBus door het hele dal te reizen en gratis gebruik te maken van de liften (behalve de Metro Alpin). Geniet ervan en veel plezier!
Voor meer informatie over zomeractiviteiten in het Saasdal kunt u terecht bij het plaatselijke VVV-kantoor of rechtstreeks contact met ons opnemen.