• Sandrine

FONDUE IN EEN IGLO: EEN NEACLUB AVONTUUR

Verhaal van een ontmoeting op de Colmar vakantiesalon met Boris...


Boris' passie voor iglo's gaat terug tot zijn tienerjaren. Het begon met een kariboe en nu breidt hij zijn jeugddroom uit.


Wist je dat er verschillende soorten iglo's zijn?


Er is de techniek van de Inuit, de mensen die in het hoge noorden wonen, op de Arctic.... Het is een spiraalvormige constructie die sluit als een slakkenhuis. Daar heb je harde sneeuw voor nodig.


Er is ook de Russische techniek, die erin bestaat zeer poedersneeuw te gebruiken. Je maakt een grote hoop sneeuw en dan graaf je je erin.

Een simpelere variant van iglo is de quinzy. De sneeuw wordt zorgvuldig opgestapeld en samengepakt en de shelter wordt van buitenaf gegraven, eerst door een smalle tunnel en dan door de ruimte te verbreden naarmate men dichter bij de koepel komt. Maar er zijn ook veel andere technieken...Technische details:

De temperatuur binnen wordt tussen 0 en 2 graden gehouden. De iglo's kunnen tot half maart, en soms tot eind maart, worden bewaard. Dit hangt natuurlijk af van het weer.


De ervaring:

Wil je een iglo bouwen? Of misschien wil je in een iglo eten? Aarzel dan niet en boek uw verblijf bij onze partner NEACLUB Les Cîmes du Léman, die u de mogelijkheid biedt om optioneel te genieten van een fondue in een iglo. Uw gids Boris staat klaar om u te begeleiden bij deze ervaring!


Om meer te weten over Neaclub:


Er zijn momenteel 5 NEACLUB villages-club in Frankrijk:

Alle dorpen zijn gerenoveerd en liggen in de buurt van uitzonderlijke natuurgebieden. Zoals de naam al zegt, ligt Neaclub Les Cîmes du Léman op een hoogte (1.040 m) in het typische dorpje Habère-Poche in de Haute-Savoie, maar ook dicht bij de kust van het Meer van Genève, het grootste meer van Europa.De village-club Les Cîmes du Léman is gemakkelijk bereikbaar, op slechts 30 minuten van Genève. Er zijn in totaal 54 kamers en Julien, de manager, zal u met plezier ontvangen. Onder de vele activiteiten die worden aangeboden, kunt u langlaufen, wandelen en ook aquabiken in het verwarmde binnenzwembad. En natuurlijk krijgt u de gelegenheid om te lunchen of te dineren in een iglo met Boris, wiens passie dit al 16 jaar is. Na een wandeling van een half uur, kunt u genieten van een Zwitserse fondue met lokale wijnen...


Tot ziens in de Iglo!