• Emilie

Laten we de hoogte in gaan met de via ferrata van de Diable in de Haute Maurienne Vanoise
Wat is een via ferrata?


De via ferrata is een route die in een rotswand is gebouwd, voorzien van specifieke metalen elementen (kabels, ladders, hellingen, enz.) om de voortgang te vergemakkelijken. De veiligheid is optimaal dankzij een reddingslijn die het mogelijk maakt de deelnemers zelf af te werpen.

De via ferrata is ook de sportbeoefening op dit soort trajecten, een tussenactiviteit tussen wandelen en klimmen. De beoefenaars van deze activiteit worden ferratisten genoemd.


Ontdek de via ferrata van de duivel ?

De Via Ferrata du Diable bestaat uit 7 onafhankelijke trajecten van verschillende moeilijkheidsgraad (gemakkelijk tot zeer moeilijk).

De totale lengte van de lus is 3.760 m en varieert van 6 tot 8 uur. Het is absoluut noodzakelijk om de richting van de routes te respecteren.

Als de zeven trajecten van de Diable zulke welluidende namen hebben, dan is dat misschien omdat de kwaliteit van hun routes het verdient om in de bijbel van de ferratisten te worden opgenomen.


Eén ding is zeker: u zult een dag in het paradijs doorbrengen met de 3.760 meter van deze verrassende en schitterende via "en boucle".


De keten van vijf forten van Esseillon, een strategische sluis op de weg naar Italië, bewaakt sinds 1832 de Mont-Cenis-pas. Tegenover het Nationale Park van de Vanoise, tussen Fort Victor-Emmanuel en de Redoute Marie-Thérèse, opent zich een groot keteldal, overdekt door de via ferrata van de Diable.

Het is een van de mooiste en grootste via ferrata in de Alpen. De landschappen in de kloven van de Arc zijn grandioos; de sfeer is wild (vooral in het laagseizoen of in de winter wanneer er niemand is); u klimt te midden van zwaluwen, gierzwaluwen of tichodromen.De routes zijn gevarieerd, beklimmingen, afdalingen, kruisingen, met talrijke loopbruggen van verschillende types en het landschap in de buurt van een waterval en in de forten van Esseillon.

Het is zeker de belangrijkste toeristische voorziening van de Haute Maurienne in de zomer: een must voor kinderen of beginnende klimmers op doorreis! Goede klimmers kunnen zich onderdompelen in de schoonheid van het landschap.Toezicht door een professional wordt aanbevolen.