• Véro

Een zomer in de Vallée de Munster, echt onvergetelijk! !

Kiezen voor het Vallée de Munster als vakantiebestemming het is een pauze nemen midden in de natuur!


Iedereen zal je vertellen dat contact met de natuur veel goeds doet, zowel fysiek als psychologisch. Een frisse neus halen met een adembenemend panoramisch uitzicht is wat je riskeert als je naar de Vallée de Munster komt! Of het nu te voet of met de fiets is, u zult onvermijdelijk verliefd worden op de landschappen van de Vallée.

Het is tijd om je wandelschoenen aan te trekken en de 470 kilometer aan wandelpaden te nemen die zijn gemarkeerd door de Vogezen Club van de Vallée de Munster! We hebben het je in een vorig artikel al verteld, de Vallée is de ideale speeltuin voor wandelaars. Of je nu beginners, regelmatige wandelaars of sporters bent... Je zult de wandeling onvergetelijk en totaal exotisch vinden.


Geniet, aan het einde van de wandeling, van een gastronomische pauze in een van de boerderij-herbergen.

Aan tafel kunt u traditionele marcaire gerechten proeven, gebaseerd op lokale producten, waaronder de typische kaas: Munster.

In ieder geval raden we de zelfgemaakte bosbessentaart ten zeerste aan als dessert!


Bang om te verdwalen?

Als u de voorkeur geeft aan begeleide wandelingen, heeft de Club Vosgien de la Vallée de Munster dit zomerseizoen een gevarieerd programma samengesteld.


Deze zomer biedt het VVV-kantoor van de Vallée de Munster uitzonderlijke uitstapjes: zeemobservatiewandelingen, muzikale apé'rando, wandelen over de 4 meren, astronomische wandeling ... Geniet van de ervaring van berggidsen die u kennis laten maken met het grondgebied, de landschappen, fauna en flora.


En het rolt in de Vallée!


Wegen, passen en paden, een echte levensgrote speeltuin voor alle liefhebbers van twee wielen. Niet minder dan zeven mountainbikecircuits zullen liefhebbers van sensaties en natuur verrukken.

Fietsliefhebbers kunnen zich wagen aan een van de drie nieuwe fietsroutes om de kleine dorpjes rond Munster te ontdekken. De lussen van de Gemzen, de Ooievaars en de Vogezen maken het mogelijk om in minder dan 20 km de Vallée de Munster anders te ontdekken. De drie circuits die vertrekken vanaf het SNCF-station de Munster zijn gemakkelijk bereikbaar met het gezin en worden onderbroken door emblematische plaatsen van de Vallée.


De ooievaarslus neemt je bijvoorbeeld mee op reis naar Griesbach, Wihr-au-Val en Soultzbach-les-Bains, het kleinste middeleeuwse stadje in de Elzas. Via Gunsbach kunt u via een fietspad veilig naar het Albert Schweitzerhuis en het Kaashuis gaan, waar alle geheimen van het maken van de beroemde Munsterkaas aan u worden onthuld.


Maar pas op, het is niet alleen wandelen en fietsen in het Vallée de Munster!


Veel activiteiten en sites om uw verblijf te verrijken met herinneringen.


De Munster Pool, bekend om zijn wilde rivier, golfslagbad en enorme glijbaan, is de perfecte plek om de zomerse hittegolven te verslaan!


In de Schnepfenried is er ook iets om Robin Hood tevreden te stellen op zoek naar sensaties! Jonge en oude avonturiers kunnen naar form'Aventure Park gaan en boogschieten met Archery Tag games of boomtoppen beklimmen met de boomklimgrond.
Ga met je gezin op ontdekking van de 40 rendieren die zich op natuurlijke wijze ontwikkelen, in de Rennes-boerderij van het Tanet Station, via een educatief parcours en bezoek het kleine Sàmit-museum (mensen van rendierherders) om jezelf onder te dompelen in de Scandinavische tradities. Een beetje lucht van Lapland in het Massief van de Vogezen!Als u in de Vallée de Munster verblijft, kan uw gastheer u de Munstercard geven, waarmee u zich kunt registreren voor de vele gratis zomeractiviteiten die worden aangeboden door het VVV-kantoor van de Vallée de Munster.Dompel jezelf onder in tradities en knowhow door je bijvoorbeeld in te schrijven voor een pretzelworkshop of een workshop om Munster manufacturing te ontdekken; Neem deel aan het geitenmelken of ontdek de wijngaard en kelder van een prachtig wijndomein. Voor de meer sportievelingen kunt u een begeleide fietstocht maken rond Munster, leren boogschieten of leren nordic walking! Ten slotte kunnen geschiedenisliefhebbers profiteren van hun Munstercard om vele musea te ontdekken die u graag gratis verwelkomen: Alpine Ambulance Museum, Schlitte Museum, Albert Schweitzer House ... en vele andere activiteiten... Laat je meevoeren door je nieuwsgierigheid!Voor nog meer ideeën is het al mogelijk om de website www.vallee-munster.eu te raadplegen en contact op te nemen met het VVV-kantoor van de Vallée de Munster, het team zal u graag begeleiden om uw verblijf voor te bereiden!


Office de Tourisme de la Vallée de Munster

1 Rue du Couvent – 68140 Munster

0033 (0)3 89 77 31 80 – contact@vallee-munster.eu

www.vallee-munster.eu / www.reservation.vallee-munster.eu