top of page
  • Hélène

DEZE ZOMER IN DE VALLEE D'AULPS, EEN BERG VAN PLEZIER BINNEN HANDBEREIK !

Vandaag hebben we het over de Vallée d'Aulps, een prachtige Franse bestemming die tussen het Meer van Genève en de Mont Blanc ligt.


De Vallée d'Aulps begint bij de toegang tot het Meer van Genève en slingert zich langs de Dranse van Morzine naar de stad met dezelfde naam. Gedurende meer dan 20 kilometer stijgt de reiziger door berglandschappen en passeert hij de 9 dorpen van de vallei : La Vernaz, La Forclaz, La Baume, Le Biot, Seytroux, Saint-Jean-d’Aulps, Essert-Romand, La Côte d’Arbroz en Montriond. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen geschiedenis, zijn architectuur en zijn sterke punten, zoals u zult ontdekken.De wonderen die de Aulps Vallei te bieden heeft:

Hou u van wandelen? U vindt er wat u zoekt, met routes voor sportievelingen die op zoek zijn naar een uitdaging, maar ook routes die zijn aangepast aan vakantiegangers die een ontspannen wandeling willen maken en de natuur willen ontdekken. Deze ongelooflijke natuur maakt ook deel uit van het Geopark van Chablais, geklasseerd door de UNESCO! Klimmen, via ferrata, mountainbiken en vele andere activiteiten staan op het menu om u een spannende ervaring in de Franse Alpen te laten beleven.


Maar de zomer bestaat ook uit evenementen die u niet mag missen!


In Juli:

  • Van 18 tot 20 Juli is het Verhalenfestival! Kom en beleef de vertelavond op dinsdag 20/07, op het Domain de Découverte de l'Abbaye d'Aulps.

  • Van 14 Juli tot 18 Augustus kunt u met vrienden of familie deelnemen aan de Mardivaleries in de abdij van Aulps. Voorstellingen, workshops en demonstraties voor het hele gezin rond het thema Middeleeuwen, elke dinsdag in het ontdekkingscentrum van de abdij.

  • Kom van 28 Juli tot 18 Augustus elke woensdag gratis naar de "famili'aulps"-voorstellingen.

In Augustus:


  • Kom op zondag 08 Augustus genieten van het Bijen- en Honingfestival op het ontdekkingsruimte van de Aulps Abbey.

  • Op zondag 15 Augustus sluiten we de zomer in schoonheid af met de Foire à tout in Le Biot.Deze zomer, trakteer jezelf op een frisse neus!bottom of page