• Camille

DE MOOISTE WANDELINGEN IN EUROPA

Wandelen stelt u in staat een landschap tot in de kleinste hoekjes te ontdekken, het te fotograferen, het te voelen, het te begrijpen, nieuwe mensen te ontmoeten, hard te werken en uzelf te overtreffen.

De wandelroutes zijn niet altijd technisch en vele zijn toegankelijk voor beginners. Met het team van La Maison de la Montagne, hebben we er 10 geselecteerd in de 4 hoeken van het Europese continent.

*Nb: Wij geven een gemiddelde duur aan, maar afhankelijk van je niveau en fysieke conditie* kan dit verlengd of verkort worden!


1. Een grote klassieker: de Mont Blanc-tour


Dit is ongetwijfeld een van de beroemdste routes in Frankrijk, en niet voor niets, u loopt om de Alpenkolos heen, zonder (bijna) ooit uw ogen ervan af te wenden. De paden zijn soms veeleisend en de passages moeilijk, voorbehouden aan gewone wandelaars.


Lengte: 170km

Duur: 7 tot 10 dagen

Hoogteverschil: 10 000D+

Vertrek : Courmayeur, Les Houches, Chamonix, Les Contamines, St Gervais, Chapieux, Orsières, Trient, of Vallorcine.

Loop : Ja2. L'Italiano: Cammino Balteo


Deze keer gaan we de grens over voor een heel groot stuk: plan nu uw vakantie! Een route tussen bergen, dorpen en kastelen, tussen lage en middelhoge hoogten, de Aostavallei zal bijna geen geheimen voor u hebben.


Lengte: 350km

Duur: 23 dagen

Hoogteverschil: 10.000D+.

Vertrek : Pont-Saint-Martin

Loop : Ja3. De Hoge Weg: Inntaler Höhenweg


Deze keer is de tocht geen lus, maar een indrukwekkende route tussen Innsbruck en Schwaz. De "Inntaler", zoals hij wordt genoemd, staat bekend om zijn prachtige uitzicht over het hele dal en de omliggende bergtoppen. Het wordt beschouwd als een route met een gemiddelde moeilijkheidsgraad!


Lengte: 71 km

Duur: 5,6 dagen

Hoogteverschil: 3930D+

Start: Innsbruck

Lus: Nee

Afwerking : Schwaz4. Alpine en abrupt: de tocht van de Dents Blanches


Kort maar intens, de lus Dents blanches laat u het Zwitserse Wallis vanuit de hoogte ontdekken. Deze tocht is niet zozeer moeilijk vanwege de lengte, maar meer vanwege de soms technische en hooggelegen passages!


Lengte: 44km

Duur: 3,4 dagen

Hoogteverschil: 4200D+.

Vertrek : Champéry, Morzine, Samoens

Loop : Ja5. Vanuit Pollença naar Valdemossa: GR 221 Tramuntana de "las Pedras en Sec"


DE ideale tocht om wat zon te krijgen in de winter of de herfst. Op het eiland Mallorca zal het midden in de zomer waarschijnlijk te warm zijn om de hele dag te wandelen, maar de rest van het jaar kunt u vitamine D tanken terwijl u geniet van het prachtige kustlandschap.


Lengte: 76km

Duur: 5 dagen

Hoogteverschil: 4000D+.

Start: Pollença

Lus: Nee

Afwerking: Valdemossa6. Toegangelijk voor iedereen: Westweg


Op deze bijzonder glooiende route slingert u tussen Rijn en Donau door naar de Feldberg, het hoogste punt van het Zwarte Woud-massief (1493 m). Een ideale route voor beginners of voor diegenen die technische toppen willen vermijden en willen genieten van de geneugten van het lagere gebergte.


Lengte: 233 km

Duur: 12 dagen

Hoogteverschil: 8000D+.

Start: Pforzheim

Lus: Nee

Einde : Bazel7. Beyond the Arctic Circle: De grote Lofoten crossing


Wat kan ik zeggen, behalve dat deze (veeleisende) wandeling een adembenemend uitzicht biedt op de grillige kustlijn en de scherpe pieken van de Noorse bergtoppen, groene weiden, verlaten stranden en vissersdorpjes.


Lengte: 160km

Duur: 12 dagen

Hoogteverschil: 6000D+.

Start : Svolvær

Lus: Nee

Aankomst : Å i Lofoten
8. Tussen Polen en Slowakije: over de Hoge Tatra


Deze uitzonderlijke tocht stelt u in staat de hoogste toppen van Oost-Europa te aanschouwen, een buitengewone verscheidenheid aan landschappen te ontdekken en, als u geluk heeft, een ontmoeting te hebben met een van de laatste grote carnivoren van het continent, namelijk de bruine beer, de wolf en de lynx.


Lengte: 70 km

Duur: 9 dagen

Hoogteverschil: 6000D+.

Start: Zakopane

Lus: Ja9. Mythisch: de GR20 in Corsica


Bijna even beroemd als de Mont Blanc, is deze tocht een van de legendes in Europa. Geroemd om zijn moeilijkheidsgraad maar ook en vooral om zijn schoonheid, heeft u de keuze om de hele tocht te doen of te kiezen voor het zuidelijke of noordelijke deel.


Lengte: 180 km

Duur: 15 dagen

Hoogteverschil: 10000D+.

Vertrek : Calenzana

Loop : Nee

Aankomst : Conca10. De koninklijke route: de Kungsleden trek


Het is een echte pelgrimstocht en u zult enkele weken nodig hebben om deze route af te leggen, hoewel het mogelijk is om u alleen op bepaalde delen te richten. U doorkruist de uitgestrekte wildernis van Zweeds Lapland, een van de dunst bevolkte gebieden van Europa!


Lengte: 425 km

Duur: 25 dagen

Hoogteverschil: 10.000 D+.

Start: Abisko

Lus: Nee

Afwerking : Hemavan