• Alexandre

DE WINTER IS AL BEGONNEN IN SAAS-FEE!

Het wordt kouder en de dagen worden korter... de winter komt eraan! Maar in de bergen is het winterseizoen al weer begonnen met de eerste sneeuwval... En tot grote genoegen van de wintersporters zijn sommige skigebieden al operationeel, zoals Saas-Fee!Het dorp Saas-Fee ligt op een hoogte van 1.800 meter in een vallei die wordt omringd door 18 bergtoppen van meer dan 4.000 meter. De Saas-Fee Alpine Bahn geeft toegang tot de gletsjer (Feegletscher) waar het mogelijk is om het hele jaar door te skiën, zelfs in de zomer en de herfst.In de zomer van 2021 kwamen meer dan 100 atleten van over de hele wereld naar Saas-Fee om zich voor te bereiden op de Olympische Winterspelen van Peking in 2022. Het skigebied van de gletsjer heeft ongeveer 20 km aan pistes, waaronder slalom- en reuzenslalompistes. Het is dan ook het ideale trainingsveld voor topskiërs.Maar sinds 30 oktober 2021 is het hele skigebied weer open. Inderdaad, het winterseizoen is officieel begonnen in Saas-Fee. Elk weekend kunt u genieten van niet minder dan 50 km gemarkeerde pistes! Bovendien zijn sommige installaties en liften ook tijdens de week open. Wij nodigen u uit deze link te raadplegen voor meer informatie.

En tot slot is er nog meer goed nieuws: tijdens de maanden november en december kan een hele reeks ski's, snowboards, toerski's en freerideski's worden getest op de pistes van Saas-Fee!

Als al deze redenen nog niet genoeg zijn om je te overtuigen om deze winter weer je ski's aan te trekken in Saas-Fee... Bekijk dan deze korte video 😉