• Emilie

DE VLAGGENSCHIP TRACKS VAN DE DENTS DU MIDI REGIO

Helm op, masker op zijn plaats, jas dicht, wanten aan en laarzen vastgegespt, dan hoeven we alleen nog maar de ski's aan te trekken! Maar welke lift moet ik nemen? In de regio Dents du Midi - aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil - heeft u keuze te over, dus wij zijn hier om u te helpen erachter te komen!

Met meer dan 100 km skiën en 35 liften die de 4 skioorden Champéry, Les Crosets, Champoussin en Morgins doorkruisen, ontsluit de regio Dents du Midi de Portes du Soleil. Het grootste grensoverschrijdende skigebied ter wereld biedt in totaal 12 met elkaar verbonden skigebieden voor 600 km ski- en snowboardplezier! De pistes die de reputatie van de Zwitserse kant hebben gemaakt, zijn divers en gevarieerd: van de blauwe familiepistes tot de ongeprepareerde zwarte pistes voor experts, er is voor elk wat wils!


Sépaya track - Champoussin

©Sylvain Cochard

Champoussin, het familieoord bij uitstek, biedt een blauwe piste die gemakkelijk toegankelijk is en ver van de drukst bereden hoofdwegen. De 1,5 km lange Sépaya biedt een brede piste met een klein hoogteverschil, waardoor zowel volwassenen als kinderen de geneugten van het skiën kunnen ontdekken en mooie bochten kunnen maken!

Afstand • 1,5 km

Moeilijkheidsgraad Blauw pad


Ripaille track - Champéry

© Litescapemedia

Op een hoogte van 1.820 m is het mogelijk een gastronomische pauze in te lassen in een van de twee verfrissingsbars langs de piste van Ripaille en te genieten van het uitzicht op de Dents du Midi en de Dents Blanches, alvorens te beginnen aan een 10 km lange afdaling door landschappen die even gevarieerd als aangenaam zijn. Na de bergweide en zijn heldere uitzicht, gaan we naar het bos en zijn met sneeuw bedekte sparren waar de stilte hoogtij viert. Tenslotte leidt het pad naar de voet van de stoeltjeslift Grand Paradis op 1.055 m, die een panoramisch uitzicht biedt op de omliggende bergtoppen, alvorens terug te keren naar de top.

Afstand • 10 km

Moeilijkheidsgraad Rood pad


Didier Défago track - Morgins

© Litescapemedia

Deze prachtige vallei, die vroeger alleen buiten de piste toegankelijk was, heeft een nieuwe naam gekregen als eerbetoon aan de plaatselijke Olympische kampioen "piste Didier Défago". Het is een sportieve afdaling waarmee u vanaf de Pointe de l'Au het hart van het skioord Morgins kunt bereiken, terwijl u geniet van het uitzicht op de Dents du Midi.

Afstand • 2 km

Moeilijkheidsgraad ● Black run


De Chavanette “De Zwitserse muur” track – Champéry-Les Crosets

Verrassend genoeg bevindt "Le Mur Suisse" zich op Zwitsers grondgebied! Chavanette, dat vaak ten onrechte wordt toegeschreven aan het naburige skioord Avoriaz in Frankrijk, is een van die pistes die superlatieven opstapelen. Ruiters van over de hele wereld hebben het geprobeerd omdat het zo indrukwekkend is. Met een hoogteverschil van meer dan 330 m op een helling die hier en daar 40° benadert, kan deze ongeprepareerde piste, afhankelijk van de sneeuwcondities, bezaaid zijn met bulten van soms wel 2m hoog.

Afstand • 1 km

Moeilijkheidsgraad Zeer moeilijk (niet geprepareerde afdaling)

4 mythische afdalingen die aantonen dat de "rit*" al meer dan 50 jaar geen rimpels meer heeft gekend in de Portes du Soleil. Dus of u nu in de regio Dents du Midi verblijft of slechts op doorreis bent, het Zwitserse accent van de Portes du Soleil zal u blijven verrassen en u zin geven om terug te komen...
© Litescapemedia & Ruedi Fluck