• Hélène

DE ROEP VAN HET BOS: NATUURLIJK SKIËN, WANDELEN & HONDENSLEEËN

In Sainte Foy tarentaise, is het bos een alomtegenwoordig element en bedekt de hele lagere helling van het skigebied met boservaringen op vrij gemakkelijke afdalingen.

Op ski's, te voet of op sneeuwschoenen, hier vindt u een aantal tochten midden in de natuur die u op verschillende manieren kunt beleven, afhankelijk van uw aspiraties.


De "Far North" ervaring

Beleef het 'Grote Noorden' voor trapperleerlingen die het besturen van een slee willen uitproberen. Lange, verkwikkende tochten in het comfort van een slede met Tanaka Camp en zijn honden. De badplaats Sainte Foy biedt in de winter elke maandag een rendez-vous voor de "Grote Noord"-avonden en om een avond lang het leven van een pelsjager te benaderen.

Ik ontdek de activiteitGezinsuitstapjes

Als u liever Robin Hood speelt, zult u genieten van onze 1.500 hectare bos.

Vanuit Plan Bois kan het bos door het hele gezin worden ontdekt via Natur' Ecureuil, een mooi besneeuwd pad dat wordt onderbroken door leestafels. Uw kinderen zullen alles weten over de verschillende boomsoorten: dennen, sparren, grove den, grove den of cembro en lariks, en ze zullen alle diertjes kennen die zich in de winter onder de sneeuw verstoppen.

Avontuur

Bushcraft of de kunst van het leven in het bos. Avontuur versie, het bos wordt ontdekt tijdens een escapade in het gezelschap van een professional. Test uw autonomie en uw aanpassingsvermogen aan de natuur ver van de platgetreden paden. Leer een vuur te maken in de sneeuw, sporen van dieren te herkennen, een efficiënt onderdak te bouwen of de beschermde fauna van onze bossen te identificeren. Aan het eind van het uitstapje kunt u genieten van een op houtvuur gekookt hapje!

In de frisse winterlucht en te midden van de slapende natuur die onder het zware sneeuwdek te zien is, zijn de sensaties gegarandeerd. Om je heen, alleen stilte, en ontelbare dennenbomen met besneeuwde takken. Sluit je ogen en haal adem.Skiën in het bos

Als u meer een expert bent, is het leuk om telkens als er verse sneeuw valt, tussen de bomen door te speuren en uw route te improviseren op basis van het natuurlijke terrein.

Ik gaa skiën !

Als ontdekkingsreiziger en in zen-modus worden de bospaden van Sainte Foy in de winter omgetoverd tot routes om in alle veiligheid te leren skiën. Vier uitgestippelde routes met vertrek vanuit de badplaats bieden u de mogelijkheid om deze activiteit, die in opkomst is, te ontdekken of om in alle rust te trainen. Reken op 200 tot 600 m hoogteverschil, afhankelijk van je conditie!


Een idyllische omgeving

De lariks is in wezen de enige conifeer die in de winter zijn doornen afwerpt. Het geurige en rotvrije hout is zeer gewaardeerd voor de plaatselijke bouw en in de badplaats Sainte Foy Tarentaise, timmer- en timmerwerk, vloeren, balkons, massieve deuren, kozijnen, enz. In Sainte Foy volgt de bouw nauwkeurige regels ten aanzien van het plaatselijke milieu. Het hout van Sainte Foy wordt direct ter plaatse gezaagd en bewerkt door plaatselijke ambachtslieden.

Ik ontdek het dorp.


Kom naar Sainte Foy om het bos als nooit tevoren te ontdekken!