• Judit

DE LEMAN ALPEN IN FAMILIE

Winter op maat voor jong en oud


Ver van de overvolle resorts bieden de Alpen van het Meer van Genève een natuurlijk intermezzo buiten de gebaande paden. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan in de witte onmetelijkheid van de besneeuwde toppen. Liefhebbers van rust en sereniteit hebben wellicht hun volgende vakantiebestemming gevonden.


De Alpen van het Meer van Genève zijn een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. De skigebieden en Nordic gebieden bieden arrangementen aan die zijn aangepast aan stammen, voor een serene winter en een beheerst budget. Arrangementen voor 2 massieven, minitarieven, Nordic Happy Hours, exclusiviteiten, één ding is zeker, er is voor elk wat wils en jong en oud zullen terug willen komen.Een lawine van gezinsactiviteiten

Themawandelingen op sneeuwschoenen: gastronomische wandeling, iglo tijd om te leren hoe je een iglo bouwt, iglo fondue wandeling, kaartlezen, oriëntatieloop, raquett'arc (een sneeuwschoen/boog versie van biatlon!), foto wandeling...) 


Ludieke workshops "P'tits trappeurs": elke woensdag tijdens de vakantie ontdekken kinderen met "Davy Crokett"-mutsen het leven van een pelsjager. De workshop "Indian Winter", vanaf 4 jaar, in het hart van een echt indianendorp, is gebaseerd op proeven om een echte indiaan te worden.

de workshop "Survival", met zijn suggestieve naam, introduceert de

de basisbegrippen van overleven. Contact : +33 04 50 39 54 46 // info@alpesduleman.com

De paret, een kleine houten slee, is een originele en speelse versie van de traditionele slee! Lichtgewicht en zeer geschikt voor kinderen, uitgerust met een rugleuning en een verticale handgreep om hem te besturen. Traditioneel werd de paret gebruikt door kinderen aan het begin van de 20e eeuw, om naar de dorpsschool te gaan door de besneeuwde wegen af te dalen.

De Yooner, het kleine broertje van de paret en een hybride glijmachine die het midden houdt tussen een slee en een ski, biedt de kleintjes ook geweldige glijsensaties. !

© Clarisse Mathieu


De pulka of de hondenslee in zijn "kinderversie" is de ideale activiteit om de jongsten kennis te laten maken met het besturen van een slee. Hoe werkt het? Deze kleine slee wordt getrokken door een hond en is met een elastische riem verbonden met de ouder, die leert hem met zijn stem te leiden en te sturen.


Goede plannen voor een geweldige winter:


Forfait deux massifs is de oplossing om te skiën zonder te hoeven kiezen. Het domein Roc d'Enfer en het domein Hirmentaz-les-Habères stellen hun pistes open voor skiliefhebbers!

Tarieven: Adult 308€ / Child 173 € (promotional rate from mid-October to early December 2022).


Met de minitarieven van de skipassen kunt u skiën tegen unieke prijzen in het skioord! Voor een dagkaart kost het Nordic gebied van Mouilles bijvoorbeeld 4,60 € voor kinderen en 9 € voor volwassenen! Het Nordic gebied Moises biedt een dagkaart voor 5 € voor jongeren!

De "First Trace" is een gelegenheid om alleen te skiën midden in de natuur onder begeleiding van EHBO-ers die hun werk presenteren. Vroege vogels opgelet, deze activiteit vindt plaats voordat de pistes opengaan!  

Le Monde de Perce-Neige, voor een rustige kennismaking met het skiën, is de perfecte plek voor gezinnen. Het bestaat uit 3 vrije speelterreinen op het sneeuwfront, toegankelijk vanaf 3 jaar: een beveiligde rodelbaan, een alpineskigebied en een wandelgebied: het "sneeuwballenpad". 


Het Nordic Happy Hour, op vrijdag 13 januari 2023 van 18u tot 21u op het Nordic domein van Mouilles in Bellevaux. Een exclusieve gelegenheid om 's avonds te leren langlaufen of biatlon te beoefenen, dit alles in een magische sfeer gedurende 1 uur. Dit evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen (volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar).

Skipassen in een oogopslag


Domaine d'Hirmentaz-Les-Habères 

Het pakket van 5 uur (1/2 dag) : Volwassene 24,70 € / Kind 18,70 €.

6-dagenkaart buiten de vakanties: Volwassene 139,40 € / Kind 97,60 €.   


Domaine du Roc d'Enfer (Bellevaux - Saint Jean d'Aulps) 

Het pakket van 5 uur (1/2 dag) : Volwassene 29 € / Kind 22 €. 

6-dagenpas buiten de vakanties: Volwassene 163 € / Kind 125 €Contact


Toeristische dienst van Alpes du Léman

+ 33(04) 50 73 71 53

info@alpesduleman.com

www.alpesduleman.com