• Sandrine

DE LEGENDES VAN TORGNON, EEN KLEIN STADJE IN DE AOSTA-VALLEI...


Vandaag stellen wij u voor om twee legendes te ontdekken van de stad Torgnon, gelegen in het Aosta-vallei in Italië.


Legende van Saint-Evence :

De traditie laat nog steeds zien dat aan de rand van de afgrond bij het opstijgen van het plateau het gat van Saint Evence is ontstaan. De heilige zou, in zijn strijd met de demonen die hem wilden neerslaan, zijn stok op de rots hebben geplant en deze opening op wonderbaarlijke wijze hebben geoefend om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Er wordt ook gezegd dat de heilige Avond in communicatie was met de heilige Theodulus en de heilige Julianus, zijn broers.

Ze zouden elk een beroemd persoon hebben bewoond die vandaag de dag nog steeds hun naam draagt: Theodule in Valtournenche, Evence in Torgnon en Julien in Fénis. Saint-Evence zou de schakel zijn geweest tussen de twee broers. Er wordt gezegd dat ze een bijl gemeen hadden en als ze hem nodig hadden, moesten ze hem doorgeven en van de ene plaats naar de andere gooien.


Legende van de Pontykapel:

Herders zouden in een verre tijd, leunend tegen de berg, in Ponty, een beeld van de Heilige Maagd gevonden hebben dat ze mee naar huis namen. De volgende dag werd het beeld gevonden in de rotsachtige uitloper waar het was ontdekt. Het werd opnieuw naar het dorp gebracht, naar de parochiekerk, maar het fenomeen werd herhaald. Het standbeeld was altijd op zijn favoriete plek. De bewoners van het gehucht zouden dan een bescheiden oratorium hebben gebouwd waar ze het wonderbaarlijke beeld hebben geplaatst. Het oude oratorium werd in 1733 vervangen door een kapel dankzij het initiatief van pater Borine en de vrijgevigheid van de inwoners van Le Petit Monde.Aarzel niet langer en ontdek de legendes van Torgnon en alles wat deze regio te bieden heeft ... Maak van de gelegenheid gebruik om te verblijven in het Panoramique hotel op een steenworp afstand van het VVV-kantoor!