• Véro

DE GASTRONOMISCHE HERFST IN DE MUNSTER VALLEI

Na de zomer is het tijd voor de herfst in de Munster-vallei.

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, begint deze prachtige vallei zich langzaam in haar warme herfstkleuren te hullen.

Om de komst van dit seizoen te vieren, heeft het Toeristenbureau van de Vallei van Munster van 22 oktober tot 6 november een gastronomisch en curieus programma gepland!


Volg de gourmet gids! Door de stad Munster neemt uw gids u mee om de geschiedenis en het erfgoed van deze prachtige stad midden in de natuur te ontdekken, maar ook de heerlijke gerechten! Munster bitterkoekjes, kazen, vleeswaren... Een rondgang langs lokale en gedeelde proeverijen in een gezellige sfeer. Deze gastronomische tour is een unieke kans om jezelf te verwennen tijdens de feestdagen, dus let op...


In samenwerking met bepaalde restaurantpartners zal de "Herfstgourmand" ook uw bord bereiken. De chef-koks van de Munster-vallei zullen speciale menu's samenstellen, gewijd aan dit seizoen dat zo rijk is aan smaken als de herfst!

Plaatselijke producenten zullen hun deuren voor u openen om u hun passie voor hun vak te tonen! De kazen staan natuurlijk in de schijnwerpers met een gratis bezoek aan de Ferme du Versant du Soleil. Het Fromage-huis in Gunsbach zal u de typische marktradities van het dal en het maken van Munster-kaas onthullen. Op de geitenboerderij van Londenbach leert u hoe u geiten moet melken, een gezinsmoment dat u niet snel zult vergeten.Maar er is meer dan alleen kaas tijdens deze twee weken van Herfstgourmet! Bierliefhebbers kunnen ook alle geheimen van het biermaken ontdekken bij de brouwers van Marcaire, in Muhlbach-sur-Munster. Het landgoed Schoenheitz zal u ontvangen en u de geschiedenis van deze vallei en haar wijngaarden presenteren. Leer alle stappen van het wijnbereidingsproces, van de druif tot de fles wijn! Daarna gaat u naar de kelder, zit u rond een grote tafel en geniet u van een proeverij en uitwisseling over wijn en herfstlekkernijen van plaatselijke producenten.


Naast het verwennen van uw smaakpapillen, heeft de Dienst voor Toerisme ook plannen gemaakt om uw ogen te verwennen! De uitzonderlijke herfstuitstapjes zullen jong en oud in vervoering brengen: ga 's morgens op zoek naar gemzen in Gaschney, profiteer van het eerste sprankje zonlicht, met een gids! De natuur zal u verbazen tijdens een van de herfstwandelingen in de Petit Ballon of in de vallei van Wormsa. U kunt ook genieten van een magisch en natuurlijk spektakel tijdens de nachtelijke wandeling "met uw hoofd in de sterren" op de hoogten van de Munster-vallei. Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in astronomie, ontdekt u samen de herfsthemel en zijn geheimen. Voor de nieuwsgierigen is dit najaar ook de gelegenheid om te leren nordic walking of om met Laurine Matt het beroep van fotografe te ontdekken en de herfstnatuur te fotograferen.


Alle informatie is verkrijgbaar bij het toeristenbureau van de Vallei van Munster
1 Rue du Couvent - 68140 Munster
0033 (0)3 89 77 31 80 - contact@vallee-munster.eu
www.vallee-munster.eu / www.reservation.vallee-munster.eu
Foto's (c) OTVM Quentin Gachon
foto's van de wijngaarden (c) Domaine Schoenheitz