• Judit

Dag van de Duitse eenheid

Alle Duitsers gefeliciteerd met hun feestdagen!


Een beetje geschiedenis


In 1949 ontstonden twee Duitse staten: de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) en de Duitse Democratische Republiek (DDR). De verdeling van het land tot 1990 was een gevolg van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog tussen Oost en West.

Vanaf dat moment konden de inwoners van het Oostblok niet meer stemmen of naar het Westen reizen. Dit werd ervaren als een permanente beperking voor gezinnen die 's nachts werden gescheiden en elkaar niet meer konden zien.


Op 3 oktober 1990 werd in Berlijn het verdrag ondertekend waarmee de voormalige DDR haar soevereiniteit opgaf en toetrad tot de Bondsrepubliek Duitsland. Hiermee werd het proces van Duitse hereniging voltooid, dat was begonnen met de demonstraties in Leipzig, DDR, op 4 september 1989 en symbolisch culmineerde in de val van de Berlijnse Muur op 9 november 1989.


© dpa


Feest in de provincies

Elk jaar viert een van de 16 Duitse deelstaten de hereniging.

Dit jaar wordt de Dag van de Duitse Eenheid gevierd in Erfurt, de hoofdstad van de deelstaat Thüringen. Het zal plechtig zijn met een ceremonie en een kerkdienst, die beide op televisie worden uitgezonden, en onderhoudend met drie dagen van populaire festiviteiten waarbij 120.000 bezoekers worden verwacht. Het is de 32e verjaardag van de Duitse eenheid, met dit jaar als motto "samen groeien".

Het volksfeest vindt plaats van 1 tot 3 oktober om de eenheid te vieren. Artiesten en bands zullen optreden op 16 podia - één voor elke staat. Gegrilde worst en knoedels, de specialiteiten van Thüringen, worden volop geserveerd.De schoonheid van Duitsland


Zwarte Woud

Met zijn besneeuwde heuvels in de winter, zijn bruisende watervallen in de lente en zijn prachtige bloemen in de zomer biedt het biosfeerreservaat van het Zwarte Woud een uniek landschap met een grote diversiteit, ook op het gebied van landbouw.


Wij bevelen een verblijf in de Villa Hammerschmiede aan. Een hotel met 24 kamers en 5 suites, waar u kunt genieten en ontspannen.

Deze historische villa ligt op een heuveltop bij het noordelijke Zwarte Woud in Pfinztal-Söllingen.

De kamers en suites zijn licht en individueel ingericht met een combinatie van modern en antiek meubilair. Alle kamers bieden uitzicht op de omliggende tuinen.

In deze rustige omgeving ligt het privédomein van de Hammerschmiede. s Avonds kunt u vanuit het glazen paviljoen in Engelse stijl genieten van de verlichte tuinen.

Het restaurant serveert een gevarieerd menu, waaronder regionale specialiteiten en gastronomische gerechten zoals de iconische Zwarte Woud-taart.


CONTACT

www.villa-hammerschmiede.de info@villa-hammerschmiede.de +49 (0)7240 60 10


© Christine Garcia UrbinaGarmisch - Partenkirchen

Het veelzijdige berggebied aan de voet van de Zugspitze met een hoogte van 2.962 meter.

Een puur natuurlijke omgeving, levende tradities, oprechte gastvrijheid en een breed scala aan sportieve activiteiten maken Garmisch-Partenkirchen tot uw eerste keuze, of het nu gaat om een actieve vakantie of om ontspanning.

De kleurrijke verscheide

nheid aan wandelingen, van het Wettersteingebergte tot het Karwendelgebergte, biedt afwisselende landschappen en adembenemende uitzichten langs meer dan 300 kilometer aan paden.

De GaPa-tochtplanner biedt gedetailleerde beschrijvingen, routes en paden, inclusief tips voor pauzes en lunchstops. Zo kunt u uw favoriete tocht plannen, of het nu gaat om een eenvoudige wandeling of een meerdaagse tocht met overnachtingen in rustieke berghutten.

© GaPa Tourismus GmbH Christian Stadler


CONTACT

https://www.gapa-tourismus.de/en info@gapa-tourismus.de +49 8821 180 700Ontdek dit prachtige land zelf!