• Hélène

AVONTUURLIJKE WANDELINGEN EN VERBLIJVEN IN DE ALPEN VAN GENÈVE

Vandaag hebben we het over een van onze favoriete gebieden van de Haute-Savoie: De Alpen van Genève !


De Alpen van Genève zijn een berggebied dat het hele jaar door naar believen kan worden bewoond en gedeeld! Massatoerisme behoort tot het verleden; hier wordt de kunst van het leven en het vermaak aan huis gecultiveerd. U kunt de bestemming bezoeken om te genieten van een uitje dicht bij de natuur (en haar). Voor een weekend of een kort verblijf, om op adem te komen, te onthaasten en bij te tanken met energie en lekkernijen, goed voor lichaam en geest. En voor wie het wat lichter wil en de bagage een weekje wil laten staan: er valt genoeg te ontdekken en te genieten! Tussen betekenisvolle wandelingen, belevenissen en primeurs vindt u een veelheid aan leuke activiteiten om uw cardio en adrenaline op gang te brengen.


De Alpen van Genève is veel meer dan een bergbestemming, het is:

Zintuiglijke ervaringen zoals...

CHRISTINE'S WANDELINGEN EN WORKSHOPS OVER PLANTEN EN GEZONDHEID IN DE BERGEN

Toegankelijk voor alle georganiseerde wandelingen in Vallée Verte. Christine initieert het nieuwsgierige van de natuur tijdens haar workshops rond planten: etherische oliën en aromatherapie, kruidenthee tegen het kwaad, verzorging van de huid in de zomer (aftersun balsem), verzorging van het lichaam in beweging (articulaire balsem), natuurlijke schoonheid en nog veel meer ...


DE GEURWANDELING OP HET SPOOR VAN GEUREN MET FRANCOISE

De hele zomer lang neemt Françoise ons mee op een geurspoor, voor een wandeling die zowel olfactorisch als cultureel is. Onderweg zal de vroegere "neus" u helpen de geuren, geuren en parfums te ontdekken die deze wandeling kenmerken. Onderweg en in de inspiratie van het moment, roept ze ook schrijvers op die de gourmand en houtachtige noten hebben geprezen die de deelnemers aan deze bedwelmende wandeling onderweg kunnen ruiken.


DE WILDE PLANTEN VERZAMELEN EN KOKEN WANDELING

Dit is een gelegenheid voor liefhebbers en beginners van het plantenplukken om de paden te volgen die kriskras door de Alpen van het Meer van Genève lopen en om dit bergmilieu rijk aan eetbare wilde planten met duizend smaken te ontdekken, met Patrick Loste, berggids (vanaf 12 jaar).


Avonturen en adrenaline...

Via ferrata; klimmen; Trottin Herbe, sledehonden, funparcours, wildwateractiviteiten, pony- of paardentochten, alles is mogelijk!


Voor mountainbikeliefhebbers zijn er vele routes door het hele gebied. In het bos, langs een rivier of op de bergkammen kunt u genieten van prachtige uitzichten. Bovendien zijn twee gebieden gewijd aan mountainbiken:

- het Moises plateau

- het Habères-mountainbikegebied in Habère-Poche


Voor wandelliefhebbers is dit gewoon de hemel op aarde. Een groot aantal routes in autonomie of in gezelschap van berggidsen worden u voorgesteld in deze bestemming die overvloedig is aan schatten die u kunt ontdekken naargelang uw wandelingen: Wandelingen door de natuur, ontdekking van wilde en eetbare planten, yoga, bloemen, theater, erfgoed ...


Werelden om te ontdekken...

DE WERELD VAN DE BIJEN

Wil je een locavore zijn? Nadine stelt een animatie voor rond de fascinerende wereld van de bijen. Zij zal u vertellen over de wereld van de bijen, het belang en de rol van bijen in ons milieu en in onze samenleving. Ook op het programma: workshop bijenwaskaarsen (kaars aangeboden) en observatie van de verschillende soorten die in de bijenkorf aanwezig zijn (koningin, darren en werksters) dankzij een glazen compartiment.


Blijft 100% natuur volgens uw wensen:

Wandelen in roaming

Groepsverblijf in een schuilhut in het hart van de Chablais!

Zomers uitje, 100% sportief

Yoga & Wandelen Verblijf

of zelfs, de verblijven "Van de bloem tot de honing" & "De balg van het hert"