• Alexandre

ALS U VAN WANDELEN HOUDT, ZULT U DE MUNSTER VALLEI GEWELDIG VINDEN!

Met 470 kilometer wandelpaden, gemarkeerd door de Club Vosgien (dank aan al haar vrijwilligers!), is de Munster-vallei een perfecte speelplaats voor een natuurlijke en sportieve vakantie. Op 7 mei gaat het wandelseizoen officieel van start met de symbolische opening van de wandelpaden door de Club Vosgien.


Bent u een beginnende wandelaar? Ontdek bijvoorbeeld de prachtige landschappen van de Munster-vallei door rond de Petit Ballon te wandelen of door gewoon de GR5 te volgen langs de bergkam met een korte gemakkelijke klim naar de top van de Hohneck, het hoogste punt van de Munster-vallei.


Voor families is de Schnepfenried-tocht een zeer aangename wandeling met een familieresort als uitvalsbasis waar de kinderen zich de rest van de dag kunnen vermaken in het avonturenpark Form'aventures. Een idee onder andere...Vaste wandelaars zullen genieten van een wandeling langs de Wormsa watervallen naar de twee juweeltjes van de Fischboedle en Schiessrothried meren. Puinhellingen, bossen, bergmeren... de essentie van de natuur en haar charmes allemaal op één plek. Laat uw beste wandelschoenen u meenemen naar de meest emblematische wandelgebieden: de Tanet, van het Lac Vert tot het Lac du Forlet - en zijn sublieme gletsjercirque -, de Petit Hohneck en de Gaschney, de watervallen van Stosswihr...


Geschiedenisliefhebbers zullen geïnteresseerd zijn in de drie paden die verband houden met de Grote Oorlog in het dal en de resten ervan: de Hohrodberg, de Gaschney en Mittlach-Metzeral.

Het Schweitzerpad neemt u mee in de voetsporen van deze grote man die zijn stempel heeft gedrukt op de filosofie van de vallei waarin hij zijn hele leven heeft gewoond tussen elk van zijn internationale reizen.Tenslotte zullen de meest ervaren en sportieven onder u zeker de mythische Rocks Trail willen doen (na de ondergrond goed te hebben voorbereid). Vlakbij kunnen ze een ander pad ontdekken dat iets minder bekend is, maar net zo aantrekkelijk, het Bloye pad.


Wie haast heeft, kan aan trailrunning doen. Het gebied van de Munster-vallei, samen met Gérardmer in de Vogezen, biedt verschillende parcours die de trail-liefhebbers zullen verrassen dankzij een goede combinatie van moeilijkheidsgraad en grote open ruimtes.Als u liever onder begeleiding wandelt, kunt u het jaarlijkse uitstapprogramma van de Club Vosgien raadplegen of contact opnemen met een van de berggidsen die u wegwijs kunnen maken in het gebied, de landschappen, de fauna en de flora. De Dienst voor Toerisme van de Vallei van Munster biedt ook regelmatig uitzonderlijke uitstappen aan tijdens elke schoolvakantie: uitstappen met de gemzen, uitstappen om fauna en flora te ontdekken, geluidswandelingen... Genoeg om uw wandelprogramma van de vakantie op te vullen.


Foto credit: OTVM


Voor meer wandelideeën nodigen wij u uit de website van het toeristenbureau (www.vallee-munster.eu) te raadplegen om uw verblijf voor te bereiden. Hun receptieteam zal u kunnen begeleiden en adviseren in uw keuzes naargelang uw mogelijkheden ;)


Tot ziens op de paden van de Vallei van Munster !