• Camille

8 ACTIVITEITEN OM DEZE WINTER TE TESTEN

We hebben al winters zonder sneeuw gehad, maar zonder skiliften, dat is een andere verhaal.

Toch is dat wat er dit jaar waarschijnlijk zal gebeuren, ten minste in sommige landen zoals Frankrijk.

De skigebieden zijn echter open, en het zal mogelijk zijn er te verblijven en te eten.


Hier vindt u onze selectie van accommodaties!


Om deze speciale periode goed te maken, hebben wij 8 ideeën voor activiteiten voor deze winter, met z'n tweeën, alleen, of met het gezin!


1. Sledehonden:

U kunt dan wel niet op volle snelheid de piste af slalommen, maar deze sensatie kunt u wel beleven tijdens een ritje met de hondenslee tussen de dennenbomen! Een ideale activiteit om te delen met vrienden of familie om veel herinneringen te creëren.2. Ontdekken van de moeilijkheden van ijsvallen:

In een meer sportief register, bieden wij ijsklimmen! Enige noties in het klimmen zijn aanbevolen, maar deze activiteit kan echter beantwoorden aan elke persoon met een minimum aan sport. Zoek de juiste gids, rust jezelf uit en kruip voor een paar uur in de huid van Mike Horn!3. Sneeuwschoenwandelen:

Overdag of tijdens een tour, sneeuwschoenwandelen is geschikt voor iedereen. Net als bij wandeltochten in de zomer zijn er gemarkeerde paden en topogidsen om uw uitstapje te organiseren. Hoewel het vaak als een saaie bezigheid wordt beschouwd, kan sneeuwschoenwandelen met een goed ritme toch heel fysiek zijn!4. Warme chocolademelk drinken tijdens het kijken naar kerstfilms:

Niet erg origineel, maar we zijn er zeker van dat u na een paar dagen van hectische activiteiten, geen nee zult zeggen tegen een cocooning activiteit. En wat is er beter dan een warme chocolademelk en een kerstfilm om goed uit te rusten (en misschien zelfs wat sneeuwvlokken) aan de andere kant van het raam!5. Leren toerskiën:

Goed uitgerust? Laten we gaan! De ultieme oplossing voor alpineskiën is om ze te beklimmen... met de kracht van je benen! De tourski's bieden u deze mogelijkheid, maar ook de mogelijkheid om naar wildere plekken te gaan. Zorg er wel voor dat je goed begeleid wordt, of dat je getraind bent voor deze praktijk. Ik garandeer je, de beloning van de afdaling zal beter zijn.6. Rijden op de slee:

Dit idee zal de jongsten zeker plezieren, maar wij zijn er bijna zeker van dat de volwassenen hun kinderlijke ziel terug zullen vinden! Bij het traditionele sleeën, of met een sneeuwschuiver, zijn plezier en verbrande calorieën gegarandeerd!7. Bereiding van een croziflette in familieverband:

Wat, heb je nog niet gehoord van croziflette? Het is een specialiteit van Savoye gebaseerd op... crozets! Deze heerlijke kleine vierkante pasta ooit gegratineerd met kaas. Het recept is zeer gemakkelijk te volgen, het is een must als je ooit in de buurt bent!En jij, wat ga jij deze winter proberen?