• Alexandre

5 BUITENACTIVITEITEN OM DEZE HERFST TE PROBEREN

De terugkeer van de herfst betekent lagere temperaturen, kortere dagen en meer regen. Maar volgens het team van La Maison de la Montagne is deze seizoenswisseling geen excuus om minder tijd buiten door te brengen. Er is een bekend Noors gezegde dat "slecht weer niet bestaat, alleen slechte kleren"... ;)


In dit artikel presenteren wij onze top 5 outdoor activiteiten om te doen in de herfst.


Onze top 5 buitenactiviteiten in de herfst:


1. Paardrijden

2. Luchtballonvaart

3. Paddenstoelen plukken

4. Kajak navigatie

5. Golf partij


1) Paardrijden:


Of u nu een ervaren ruiter bent of nieuw in de sport, er zijn veel rijclubs die u aanbieden om een ritje te maken, voor een uur, een middag of een hele dag. In het algemeen is geen minimale fysieke conditie nodig. Deze activiteit stelt iedereen in staat om van de prachtige herfstlandschappen te genieten zonder al te moe te worden.


Waar? Oostenrijk is een van de meest beboste landen van Europa. Midden in de herfst raden wij u aan een wandeling te maken in het onderhout van de Oostenrijkse Alpen. Aan de Zwitserse kant zijn er ook mooie plekjes om te ontdekken per paard, vooral in het kanton Bern, dat bekend is voor zijn historische traditie van paardenfokkerij.2) Luchtballonvaart:


Voor wie geen hoogtevrees heeft, is het een zeer originele manier om een streek op een andere manier te (her)ontdekken. Ballonvaren maakt het mogelijk over de bossen te vliegen en het uitzicht is adembenemend (vooral in het herfstseizoen).


Waar? Veel bergregio's bieden een uitzonderlijk kader voor het ballonvaren, maar om uw eerste ervaring onvergetelijk te maken, waarom stijgt u niet op tegen de hoogste toppen van de Alpen? Ga naar de Haute-Savoie, in de Mont-Blanc streek!3) Paddenstoelen plukken:


Herfst is het seizoen voor paddestoelen. Het is namelijk in de maanden september en oktober dat de meeste eetbare paddestoelen verschijnen en blijven groeien. Het is dus het ideale seizoen om in het bos te wandelen en paddestoelen te plukken. Het is een leuke en originele activiteit om met je gezin te doen en je vol te tanken met sensaties, mooie herinneringen en natuurlijk... paddenstoelen!


Waar? Onder de paddestoelensoorten die in de bergen te vinden zijn, is er het eekhoorntjesbrood, dat zeer populair is in de keuken. Deze paddestoelensoort kan tot op 2000 meter hoogte groeien en wordt in de Italiaanse Alpen meestal gevonden aan de voet van dennen en sparren.4) Kajak navigatie:


Hoewel de zomer het referentieseizoen is voor wildwatersporten, heeft de herfst ook zijn voordelen. Het smelten van het ijs stopt immers dankzij de vermindering van de temperatuur en dit leidt tot een daling van het niveau van de rivieren. Dit maakt het mogelijk om in bepaalde kloven en ravijnen te gaan die tijdens de rest van het jaar ontoegankelijk zijn.

Naast de turbulente bergrivieren zijn er ook rustiger waterwegen, zoals de stromen en kanalen die de valleien doorkruisen. Voor wie zich niet te veel wil vermoeien, zijn deze waterwegen en de talloze bergmeren een ideale speelplaats om te kajakken en/of te kanoën.


Waar? Voor kajakken, kanoën en rafting raden wij u de vele mogelijkheden aan die de Aostavallei en het Oostenrijkse Tirol bieden. Voor watersport op meren raden wij de volgende Duitse bestemmingen aan: het Bodenmeer en het Zwarte Woud.5) Golf partij:


De herfst is een prachtige tijd om golf te spelen. Natuurlijk is het landschap van een golfterrein het hele jaar door prachtig, maar de korte herfstperiode wanneer de bomen in volle kleur zijn, maakt het landschap nog aantrekkelijker. Bovendien brengt de herfst ook een hele reeks obstakels (eikels, dennenappels, dode bladeren) op het parcours, wat een beetje spanning aan het spel toevoegt... Natuurlijk is het wat kouder, dus denk eraan u goed te bedekken en liever te voet dan met de club car over het parcours te gaan.


Waar? In Zwitserland: Volgens Best of the Alps is de Crans-sur-Sierre Golf Club in de Valais een van de mooiste golfbanen ter wereld. Op een heldere dag, is het mogelijk om vanaf de green de Mont Blanc en de Matterhorn zien!Veel plezier op je volgende herfst expeditie!Als u vragen heeft over de gepresenteerde bestemmingen, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Het team van La Maison de la Montagne zal u graag adviseren.