• Camille

5 ARGUMENTEN OM HET LANGLAUFEN TE TESTEN


Vorige week hadden we het over skiën, en meer specifiek over de kleurcodes van de alpine skipistes.

Dus nu je op de hoogte bent van het onderwerp, laten we het over langlaufen hebben!

Deze sport heeft niet altijd een goed imago gehad: voor sommigen te technisch en vermoeiend, voor anderen te saai. Laat ons u het tegendeel zien en vind praktische informatie over de kleurcode van de langlaufloipes onderaan het artikel!5 argumenten om het langlaufen te testen


  • Toegankelijk voor beginners :

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is langlaufen geen gecompliceerde discipline.

Tenminste niet zo ingewikkeld als skiën! Het is dus goed mogelijk om met zowel beginners als gevorderden naar de bergen te gaan, beiden moeten zich snel aan elkaars ritme kunnen aanpassen! En het is ook niet noodzakelijk om les te nemen, op voorwaarde natuurlijk dat je begeleid wordt door iemand die de discipline al minimaal beheerst.

  • Licht en comfortabel materiaal:

Welzijnsniveau, zelfs wij alpine skiërs moeten toegeven dat voor dit type van skiën de schoenen niet het meest comfortabel zijn en ook niet het lichtste. De helm of het masker zijn soms te strak, of niet strak genoeg, en op een bepaald moment van de dag hebben we het noodzakelijkerwijs te koud...of te warm, ondanks of vanwege onze meerdere lagen kleding. In ieder geval bij het langlaufen beperken we deze risico's !

  • Minder duur:

De kosten zijn een bekend nadeel van de wintersport, vooral bij het skiën en snowboarden. Kortom, sporten die het gebruik van de skiliften vereisen, dus de aankoop van een skipas. Maar bij langlaufen bespaart u aan deze kant veel geld. Je hoeft geen stoeltjeslift te nemen, je doet gewoon je schoenen aan aan de voet van de piste en je gaat er vandoor! De meeste resorts vragen u een skipas te betalen, maar de prijs is veel goedkoper dan voor het skiën op de piste.

  • Kalmte en natuur:

In tegenstelling tot het skiën op de piste en in de stoeltjeslift, waar je mensen tegenkomt, heb je bij het langlaufen rust en stilte. U zult natuurlijk andere skiërs ontmoeten, maar veel minder talrijk dan op grote hoogte. Het netwerk van langlaufloipes is over het algemeen zeer uitgebreid in vergelijking met het aantal dagelijkse gebruikers.

  • Varieer de geneugten:

Ondanks de 4 niet te verwaarlozen voordelen die hierboven zijn genoemd, wees gerust, we zullen niet teleurgesteld zijn als u toch elke winter doorgaat met skiën... maar beloof dat u het langlaufen toch eens zult proberen! Door de praktijken te variëren kunt u minder snel moe worden, kunt u vooruitgang boeken, zelfs omdat ze complementair kunnen zijn, het landschap kunnen veranderen en ten slotte, vanuit een sportief oogpunt, andere spieren kunnen werken!


Kleurcode van de langlaufloipen :

  • Blauw (gemakkelijk): Dit zijn loipes die geschikt zijn voor beginners en voor wie voor het eerst langlaufen beoefent. Het terrein is grotendeels vlak en heeft niet meer dan 10% helling. Op banen die zijn aangepast aan de klassieke techniek, zijn de runs van redelijke lengte.


  • Rood (gemiddelde moeilijkheidsgraad): Om hierop te kunnen skiën is echter iets meer ervaring nodig. De hellingen kunnen heuvelachtig zijn (tot 20% helling). De klassieke technieken vereisen een zekere mate van controle, omdat ze bochten kunnen presenteren die een snelle koerswijziging vereisen.


  • Zwart (moeilijk): Geschikt voor zeer ervaren en sportieve langlaufers. Hellingen kunnen meer dan 20% zijn.


  • Oranje (skitochten): Dit zijn geen langlaufloipes, maar loipes die met alpine ski's bedekt kunnen worden. Ze zijn niet speciaal voorbereid, maar worden beschermd tegen lawinegevaar.

En om uw accommodatie te kiezen, aarzel dan niet om onze selectie in verschillende landen van Europa te ontdekken!