• Alexandre

4 AUTHENTIEKE BERGDORPJES:

In dit artikel stellen wij u de vier authentieke bergdorpen voor van de vakantieregio Saas-Fee/Saastal, gelegen dicht bij de Italiaanse grens in het zuidelijke deel van het kanton Wallis: Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell, Saas-Balen.


Van de vier gemeenten in het dal is Saas-Fee de grootste, bekendste en de meest bezochte door toeristen. Meer dan de helft van alle toeristen die het dal bezoeken, verblijven in Saas-Fee. Maar geloof ons, ook de andere drie gemeenten zijn een bezoek waard...


In het Saasdal kunt u slenteren over de geplaveide straatjes langs eeuwenoude "raccards" en charmante Walliser huizen. Het originele, traditionele en landelijke karakter van deze vier gemeenten straalt een bijzondere charme uit.Saas-Fee :


Ondanks de toevloed van bezoekers heeft Saas-Fee zijn rustieke dorpskarakter behouden. Het is een autovrij dorp en een populaire bestemming in Zwitserland. Met zijn zonovergoten "raccards", geplaveide straten en Valaisan houten huizen, omringd door de Mischabels, heeft Saas-Fee een bijzondere charme en trekt in het hoogseizoen tot 9000 bezoekers. Dat is niet verrassend als men bedenkt dat het dorp Saas-Fee aan de voet van de Dom ligt, de hoogste berg van Zwitserland.


Het skigebied van Saas-Fee (1.800-3.600 m), bekend als de parel van de Alpen, heeft ongeveer 100km pistes, waarvan 20km ook in de zomer toegankelijk zijn. De Saas-Fee gletsjer is een van de weinige zomerskigebieden in Europa. Veel atleten en professionele skiërs kwamen afgelopen zomer naar Saas-Fee om te trainen voor de Olympische Winterspelen van 2022. Tenslotte is het ook in Saas-Fee dat jullie het hoogste ronddraaiende restaurant ter wereld zullen vinden: Mittelallalin.Saas-Grund :


Het bergdorpje Saas-Grund is rustig en kalm. Maar hoog in de berg bij Kreuzboden-Hohsaas, is het ook perfect voor avonturiers. Wij nodigen u uit om door de kleine, kronkelende straatjes van dit mooie dorpje te wandelen voor een verandering van omgeving!


In de zomer zijn er vele wandelroutes in het Saas-Grund gebied, zoals de Almagell en Gspon routes of de beroemde circuit van 18 pieken van meer dan 4.000 meter hoog in Hohsaas, die het beste uitzicht op de Mischabels massief biedt. Fietsers en mountainbikers zullen zeker blij zijn om te weten dat het Saasdal een 70 kilometer lang netwerk van gemarkeerde fietspaden heeft. Bovendien biedt het Bike Skills Park Kreuzboden boven Saas-Grund sinds de zomer van 2021 verschillende downhill-parcoursen aan die gemakkelijk toegankelijk zijn via een loopband. Een ideale activiteit voor het hele gezin.


In de winter kunt u kiezen tussen het skigebied Kreuzboden / Hohsaas (1550-3100m) of het skigebied Saas-Fee, dat slechts 4 km verderop ligt... stap op uw ski's!Saas-Almagell :


Saas-Almagell, genesteld in schilderachtige zijdalen, is de meest zuidelijke van de vier gemeenten. Saas-Almagell is erg populair bij wandelaars omdat het het startpunt is van vele routes. Hier begint het ontdekkingspad van de Furggstalden naar de Almagelleralp en het wandelpad die vanuit de dam van Mattmark naar de passen Monte Moro en Antrona, de twee grenspassen met Italië.Saas-Balen :

Aan de ingang van het Saasdal ligt het dorp Saas-Balen. Als u hier toch bent, raden wij u aan een omweg te maken naar de indrukwekkende waterval van Fellbach. Saas-Balen is ook het startpunt voor talrijke wandelroutes, zoals de Siwibodenroute of de route naar de Heimischgarte. Tot slot, voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis, mag u de laatbarokke ronde kerk uit 1812 niet missen. Het is de enige in zijn soort in Zwitserland.Voor meer informatie over het Saasdal, kunt u ook de volgende pagina bezoeken ;)


Goede reis!