PIEMONT

Piémont.png

ONZE PARTNERS

IMG_6585_Foresteria.jpg

FORESTERIA VALSESIA

Hotel restaurant

Cerva

Het hotel beschikt over een sauna, Turks stoombad, sportfaciliteiten, kunststudio, buitenzwembad, fietsenstalling, ... Het restaurant biedt een stevig ontbijt, lunch en een 3-gangendiner aan.

GEBIEDSINFORMATIE

Piëmont is een regio in het noordwesten van Italië. Het is gelegen in een bergachtig gebied omdat het omgeven is door de Alpen. Als gevolg daarvan zijn verschillende skigebieden in de winter geopend. Men vindt het Melkwegresort op de berg Viso of het zeer bekende resort Sestriere. Daar doet u een veelvoud aan winterse activiteiten zoals klimmen, raften, langlaufen of downhill skiën.

Als u geïnteresseerd bent in wijnbouw, ga dan naar Langhe of Monferrato, die heuvels vol wijngaarden.

Voor mountainbike-liefhebbers zijn de hellingen van Sesia klaar om je te laten zweten.

Watersporten zijn ook beschikbaar op het Lago Maggiore, zoals zeilen, kajakken... Voor sensatiezoekers blijft canyoning spectaculair!

De cultuur is ook zeer aanwezig in deze regio. U ontdekt een kapel in de bocht van een klein dorp, en wanneer u de deuren duwt wordt u een museum van kunstwerken aangeboden.

U fietst door de rijstvelden en leert met een gids veel over deze cultuur.

Daarna gaat u naar de lokale producent die u zal uitleggen hoe de rijst wordt verwerkt voor uw toekomstige risotto!

Als u geïnteresseerd bent in de wijnbouw, ga dan naar Langhe of Monferrato, dat zijn heuvels van wijngaarden.

 

Om uw ontspannende avonden af te sluiten, worden er veel thermale baden aangeboden door de regio. Wij bevelen de Acqui Terme aan, een oud Romeins kuuroord.

Proef ten slotte tijdens uw verblijf in Piemonte de vele gebakjes van de streek zoals de bonèt met chocolade en amaretti, de kleine bignoles met room... U zult zoveel gastronomische keuzes hebben dat u het niet zult geloven...