Peisey-Vallandry

TOERISTENBUREAU

Savoie

PV.PNG

Peisey-Vallandry, gelegen in het hart van het skigebied Paradiski en aan de poort van het Nationale Park Vanoise, is een authentieke bergbestemming met een overvloed aan prachtige landschappen, vriendelijke inwoners, een rijk cultureel erfgoed en een uitzonderlijk berggebied dat een breed scala aan activiteiten biedt. Peisey-Vallandry, een echt dorpsresort, is een vier-seizoenen bestemming die alle bezoekers onvergetelijke momenten zal bezorgen tegenover de mooiste panorama's: de Mont-Blanc, de Beaufortain en de Tarentaise.

IN DE WINTER: PEISEY-VALLANDRY ONDER EEN WITTE JAS

Peisey-Vallandry heeft een uitzonderlijk alpine gebied met 425 km aan pistes ! Een unieke en grenzeloze speeltuin voor alle skiliefhebbers! Skiën voor iedereen tussen gletsjers, bossen en vele speelterreinen. Een nieuw progressieparcours voor het seizoen 2021/2022 zal beginners de mogelijkheid bieden om in alle veiligheid te leren skiën of snowboarden, met een "first glide"-gebied, een "first turn"-gebied en tot slot een "first descent"-gebied. 

 

Liefhebbers van een ongerepte natuur met de sfeer van het hoge Noorden kunnen hun hart ophalen in het noordelijke gebied van Peisey-Vallandry. Zij kunnen de vallei en zijn omgeving ontdekken op de sneeuwschoen- en wandelpaden, of op de langlaufloipes, met ski's aan. Ze kunnen ook een wandeling over het terrein maken in het gezelschap van dieren op hondensleeën, rendieren of te paard! Als ze meer van sensatie houden, zullen ze graag bergbeklimmer spelen door de ijsvallen te beklimmen of leren over uithoudingsvermogen en precisie bij de biatlon. Als zij met hun hele stam goede tijden willen beleven, kunnen zij altijd kiezen voor de traditionele rodelafdaling op het rodelterrein of op een leuke en lonende manier kaart leren lezen met het oriëntatieparcours "l'hivernal".

 

Skitoeren is ook zeer aanwezig in Peisey-Vallandry. Er zijn twee bewegwijzerde parcours, de Movement Tracks, beschikbaar zodat nieuwkomers de sport met vertrouwen kunnen leren.

 

 

 

 

IN DE ZOMER: PEISEY-VALLANDRY IN EEN GROENE JAS

Met meer dan 35 verschillende sportactiviteiten biedt Peisey-Vallandry zijn bezoekers een maximaal speelterrein waar adrenaline, gelach en goed humeur vrij spel hebben. In de lucht, op het land of in het water zullen zij een berg van activiteiten ontdekken, aangepast aan groot en klein.

 

4 populaire activiteiten om alleen, met z'n tweeën, met vrienden of met het gezin te doen:

 • De via ferrata : een activiteit die het midden houdt tussen wandelen en klimmen, de via ferrata bestaat uit het beklimmen van een route die in een rotswand is gebouwd. Peisey-Vallandry heeft zijn eigen via ferrata die geschikt is voor iedereen dankzij de drie moeilijkheidsgraden. Ideaal om deze discipline in alle veiligheid uit te proberen! Het extraatje: de via ferrata van Peisey-Vallandry heeft een apenbrug en een tiroolse traverse die sterke sensaties beloven!

 • Mountainbiken : Het Bike Park van het domein is zeer gevarieerd (149 km aan paden) en biedt verschillende disciplines: Downhill (DH), Enduro, Cross-Country en routes speciaal voor elektrische fietsen. Beginners kunnen in alle veiligheid leren op drie groene routes, terwijl downhill-liefhebbers kunnen genieten van de meer technische zwarte Enduro-routes!

 • Wandelen : 48 gemarkeerde wandelpaden zijn beschikbaar om Peisey-Vallandry en het Vanoise National Park te ontdekken. Naast het beroemde meer van La Plagne, de GR5 en de Aiguille Grive, ontdekken wandelaars andere landschappen van onvergelijkbare schoonheid en andere routes die hen van de gebaande paden afbrengen.

 • Rafting : Onder begeleiding van een gids varen de leerling-"rafters" over de Isère en ontdekken de geneugten van wildwater en de stroomversnellingen aan boord van een opblaasbare boot! Dit is de beste activiteit om de zomerhitte te vermijden!

CULTURELE BESTEMMING

In Peisey-Vallandry zijn er niet alleen sportieve activiteiten, prachtige landschappen en bergtoppen met eeuwige sneeuw... Er is ook een cultuur en een erfgoed van een ongeëvenaarde rijkdom. Niet voor niets is de Tarentaise vallei geklasseerd als "Stad en Land van Kunst en Geschiedenis".

 

3 culturele bezoeken die u niet mag missen:

 • Het mijnpaleis : gedurende het gehele eerste keizerrijk, van 1802 tot 1814, was de Ecole Française des Mines gevestigd in Peisey-Vallandry. De overblijfselen van de verschillende installaties die werden gebruikt om het erts te ontginnen, te wassen en te smelten, zijn nog steeds aanwezig en kunnen worden bekeken door het daartoe aangelegde museumparcours te volgen. 

 • Het heiligdom van Notre-Dame des Vernettes : Dit juweeltje van Tarentaise barokkunst bevindt zich in Peisey-Vallandry, op een bergbalkon, aan de rand van een bos waaruit een kleine bron met heilzaam water stroomt. Het extraatje: het heiligdom is elke dag van het jaar open van 9 tot 17 uur!

 • Museum van de dieren van de bergen : dit museum van 120 m2 heeft tot doel de bezoekers de fauna en flora van de bergen te laten ontdekken en hen bewust te maken van hun bescherming. Een bezoek aangepast aan kinderen en volwassenen.

 

EEN CHARMANTE BESTEMMING

Peisey-Vallandry is een van de meest charmante dorpsresorts, met een architectuur die zijn authenticiteit en de knowhow van het verleden heeft behouden. Steen als hoofdelement, hout als bijkomend element en gaas als afwerking, dat is het recept voor het creëren van chalets met de uitstraling van weleer in Peisey-Vallandry. Deze atypische architectuur zal niemand onberoerd laten!

Chalet T9,
73210 Peisey-Vallandry

France

ADRES

CONTACT

 • Facebook
 • Instagram
 • Gris Twitter Icon
 • Gris Icône YouTube