BODENMEER

constance lake.png

ONZE PARTNERS

pension.jpg

Café & Pension

Salem - Bodensee-Oberschwaben

De vroegere boerderij werd volledig gerenoveerd en verbouwd van 2016 tot 2019. Het doel was oud en nieuw te combineren om een unieke sfeer te creëren die de naam Schlupfwinkel waardig is, zowel in het café als in het gastenverblijf.

Pension en café Schlupfwinkel vindt u in het schilderachtige Salemdal, een van de mooiste vakantielandschappen in de Bodensee-regio.

GEBIEDSINFORMATIE

Het pension Schlupfwinkel ligt op slechts 10 km van het Constance-meer. Het is een streek waar je in alle seizoenen van alles kunt doen. De Duitse kant van het Bodenmeer biedt een verscheidenheid aan landschappen: de kronkelende steegjes van de schilderachtige oude stadjes, het unieke uitzicht op de Alpen, de wijde uitgestrektheid van het Bodenmeer met de besneeuwde bergtoppen in de zomer op de achtergrond en een gevarieerd cultuurlandschap. Hoewel de zon hier meer dan 2.000 uur per jaar schijnt, oefent de Bodensee onder alle weersomstandigheden haar bijzondere charme uit. Het milde klimaat in het voor- en najaar biedt u de gelegenheid uw wandelschoenen aan te trekken en de natuur te ontdekken. 

De rustige paden langs het Bodenmeer leiden naar natuurlijke stranden met zwem- en picknickmogelijkheden. Onderweg komt u door historische stadjes en dorpjes die u uitnodigen om de plaatselijke bezienswaardigheden te bezoeken en de streekproducten te proeven. Na een aangename wandeling langs de oevers van het meer kunt u comfortabel met een van de vele Bodensee-veerboten terugkeren naar uw vertrekpunt.

Tenslotte is het ook mogelijk om deze prachtige streek per fiets of te paard te ontdekken, dankzij de talrijke (zeer goed aangegeven) paden die het achterland van het Bodenmeer doorkruisen. Voor de sportievelingen is er zelfs een 273 km lang circuit (Bodensee Radweg) dat de oevers van het meer volgt door 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.