HAUTES-ALPES

carte hautes alpes.png

ONZE PARTNERS

IMG_8869.JPG

Toeristenbureau

Hautes-Alpes

LES ORRES

De wintersportplaats Les Orres, gelegen in de zuidelijke Alpen, in het departement Hautes-Alpes, verwelkomt u in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving.

1502-02_anova_07_HD.jpg

Hotel & Spa

Montgenèvre

ANOVA HOTEL & SPA

In het hart van het prachtige Voie Lactées skigebied tussen Frankrijk en Italië, een sprookjesachtig landschap, een unieke sfeer en een hotel met karakter.

terrasse été induphot.jpg

Hotel **

La Grave 

LE CASTILLAN

In het hart van het authentieke dorp "La Grave" biedt een klein, typisch, familiaal en vriendelijk hotel u een ontspannen verblijf aan.

31210323.jpg

Hotel

Pays de la Meije

LE FARANCHIN

Het hotel Logis Le Faranchin, gelegen in Villar d'Arène, verwelkomt u in het uitzonderlijke kader van het Pays de la Meije. 

GEBIEDSINFORMATIE

Het departement Hautes-Alpes ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

 

Het departement staat bekend om zijn skigebieden van Montgenèvre of Orcières en biedt tal van andere sneeuwactiviteiten aan zoals sleeën, sneeuwschoenwandelen... Bovendien wordt er in dit departement bijzondere aandacht besteed aan het milieu. Het resort Les Orres voert een project uit voor zelfvoorziening op het gebied van energie om broeikasgassen te verminderen.

 

Ontdek in de zomer het Nationaal Park van de Ecrins, het grootste en meest populaire park van Frankrijk en aarzel niet om prachtige wandelingen te maken! U vindt er ook de rivier de Durance die uitmondt in de Rhône en de Serre-Ponçon-dam.

 

Profiteer ook van uw verblijf in de Hautes-Alpes voor enkele culturele bezoeken.

 

Het klimaat van het departement Hautes-Alpes wordt enerzijds beïnvloed door de grote hoogten die aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht veroorzaken, en anderzijds door de buitengewone zonneschijn als gevolg van de nabijheid van de Middellandse Zee.

 

Proef tijdens uw verblijf enkele van de vlaggenschipperspecialiteiten van de regio, zoals de Champsaurus tortelduifjes, de Valgaudemar ezelsoren of de Châteauroux-forel. Geniet van uw proeverij!