HAUTE-SAVOIE

carte haute savoie.png

ONZE PARTNERS

Rocdenfer 2.jpg

LES ALPES DU LEMAN

Toeristenbureau

Haute-Savoie

Ontdek de Leman Alpen voor uw vrijetijdsbesteding of uw vakantie met familie of vrienden.

félineblanche-chambreconfort33_WEB_(2).jpg

LA FÉLINE BLANCHE

Hôtel***

Saint-Gervais-les-Bains

In het hart van het dorp Saint Gervais Les Bains, La Féline Blanche, is een echt Boutique hotel met een eigentijds design dat een warme en vriendelijke omgeving biedt.

031 02 20 Ski de fond Praz © Gilles Piel.jpg

PRAZ DE LYS SOMMAND

Toeristenbureau

Haute-Savoie

Bij Praz De Lys Sommand kunt u in de vroege ochtend voor de Mont-Blanc rijden, 's middags op zoek gaan naar marmotten en in de schemering paragliden.

_MG_3361_DxO_raw_8.jpg

LE CHAMOIS D'OR

Chalet Hôtel**** Restaurant Spa

Cordon

Met uitzicht op de Mont Blanc keten, verwelkomt dit familiehotel u in een warme en vriendelijke sfeer. Het restaurant biedt smakelijke gerechten en de Vertigo Spa wacht op u met haar behandelingsrituelen.

74408099_3066036070078656_8277492428638781440_o.jpg

LA VALLEE D'AULPS

Toeristenbureau

Haute-Savoie

Op een steenworp afstand van de Zwitserse grens en het meer van Genève, kom je opladen en geniet van je vakantie in ons dal.

GEBIEDSINFORMATIE

Het bergachtige departement van de Haute Savoie ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het ligt in het Mont-Blanc-massief en is de thuisbasis van onder andere Annecy, bekend om zijn animatiefilmfestival of Chamonix, het startpunt van de Mont-Blanc. Het Savoyaardse gebergte biedt zowel in de zomer als in de winter vele activiteiten. U kunt skiën in de Portes du Soleil, sneeuwschoenwandelen, wandelen of fietsen in Praz de Lys Sommand... Aan de andere kant ontdekt u tijdens uw wandelingen vele natuurlijke uitzichtpunten zoals watervallen of meren, en misschien krijgt u de kans om wat dieren te zien.

 

Ook culturele bezoeken zijn mogelijk, zoals het kasteel van Annecy of de Basiliek van de Visitatie. U vindt er het UNESCO-wereldgeopark van Chablais dat bekend staat om zijn uitzonderlijke ligging tussen berg en meer.

 

Om uw avonden te vullen en nieuwe ontmoetingen te organiseren, stelt de Haute-Savoie verschillende cabarets, bars en discotheken voor.

 

De winter is over het algemeen koud en besneeuwd, terwijl de zomer milder en stormachtig is.