HAUTE-SAVOIE

ONZE PARTNERS

LES ALPES DU LEMAN

Toeristenbureau

Haute-Savoie

Ontdek de Leman Alpen voor uw vrijetijdsbesteding of uw vakantie met familie of vrienden.

PRAZ DE LYS SOMMAND

Toeristenbureau

Haute-Savoie

Bij Praz De Lys Sommand kunt u in de vroege ochtend voor de Mont-Blanc rijden, 's middags op zoek gaan naar marmotten en in de schemering paragliden.

LE TREMPLIN

Hôtel Restaurant Après-Ski

Morzine

Deze instelling verwelkomt al sinds 1936 ski- en mountainbikeliefhebbers. Gelegen aan de voet van de hellingen, kom en geniet van een verblijf in de eerste rij van het resort.

LA VALLEE D'AULPS

Toeristenbureau

Haute-Savoie

Op een steenworp afstand van de Zwitserse grens en het meer van Genève, kom je opladen en geniet van je vakantie in ons dal.

LA FÉLINE BLANCHE

Hôtel***

Saint-Gervais-les-Bains

In het hart van het dorp Saint Gervais Les Bains, La Féline Blanche, is een echt Boutique hotel met een eigentijds design dat een warme en vriendelijke omgeving biedt.

NEACLUB LES CÎMES DU LÉMAN

Village Club ***

Habère-Poche

Au coeur des montagnes du Chablais, dans les Alpes du Léman, vous profiterez de vacances 100% nature. L’hiver, la station familiale des Habères ravira petits et grands : ski alpin, ski de fond à 200m du village-club, raquettes, chiens de traineaux.

LES AIRELLES

Hotel restaurant

Morzine

Zomer of winter, afhankelijk van uw wensen, van het poolhouse tot de open haard, het hotel Les Airelles verwelkomt u met veel plezier.

 

LE JORAT

Gïte Restaurant Chambres d'hôtes

Bogève

Le Jorat s’intègre parfaitement dans un environnement rural et naturel préservé. Été comme hiver, nos chambres d'hôtes et appartements meublés vous accueillent dans une ambiance conviviale et chaleureuse, pour des vacances inoubliables en famille ou entre amis.

LE CHAMOIS D'OR

Chalet Hôtel**** Restaurant Spa

Cordon

Face à la chaîne du Mont-Blanc, cet hôtel familial vous accueille dans une ambiance chaleureuse et conviviale. Le restaurant vous propose une cuisine savoureuse le Spa Vertigo vous attend avec ses rituels de soins.

GEBIEDSINFORMATIE

Het bergachtige departement van de Haute Savoie ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het ligt in het Mont-Blanc-massief en is de thuisbasis van onder andere Annecy, bekend om zijn animatiefilmfestival of Chamonix, het startpunt van de Mont-Blanc. Het Savoyaardse gebergte biedt zowel in de zomer als in de winter vele activiteiten. U kunt skiën in de Portes du Soleil, sneeuwschoenwandelen, wandelen of fietsen in Praz de Lys Sommand... Aan de andere kant ontdekt u tijdens uw wandelingen vele natuurlijke uitzichtpunten zoals watervallen of meren, en misschien krijgt u de kans om wat dieren te zien.

 

Ook culturele bezoeken zijn mogelijk, zoals het kasteel van Annecy of de Basiliek van de Visitatie. U vindt er het UNESCO-wereldgeopark van Chablais dat bekend staat om zijn uitzonderlijke ligging tussen berg en meer.

 

Om uw avonden te vullen en nieuwe ontmoetingen te organiseren, stelt de Haute-Savoie verschillende cabarets, bars en discotheken voor.

 

De winter is over het algemeen koud en besneeuwd, terwijl de zomer milder en stormachtig is.