FORÊT NOIRE

carte foret noire.png

ONZE PARTNERS

148666805.jpg

Pfinztal-Söllingen

Hotel restaurant *****

VILLA HAMMERSCHMIEDE

De historische achtergrond van de Villa Hammerschmiede is verbonden met de geschiedenis van de gieterijen in Söllingen. In de 18e eeuw wilde Markgraaf Karl-Friedrich "het welzijn en de industrialisatie van zijn land bevorderen" door de oprichting van een gieterij op de grens van de districten Söllingen en Kleinsteinbach.

GEBIEDSINFORMATIE

Het Zwarte Woud is een regio in het zuidwesten van Duitsland. Het is de grootste bergstreek van Duitsland met meer dan 11.000 km². Zowel in de zomer als in de winter zal de schoonheid van de landschappen u in verrukking brengen. 

In de winter daalt u de pistes van het Feldberg-skigebied af. Dit resort staat bekend om zijn 70 kilometer aan pistes. Sneeuwschoenwandelingen en rodelen zijn ook mogelijk.
 

Voor wandelaars biedt Schwarzwaldverein meer dan 24.000 kilometer gemarkeerde routes. Er is genoeg plezier te beleven met familie en vrienden. Mountainbikers kunnen trainen in de wijngaarden van Baden of Kaiserstuhl.

De thermen van de regio Schwarzwald heten u welkom voor een moment van ontspanning.

De regio is het hele jaar door onderhevig aan veel regen. Deze neerslag kan als regen of sneeuw vallen, afhankelijk van de hoogte en het seizoen.

Het Zwarte Woud is de gastronomische regio van Duitsland. Inderdaad, wie kent de beroemde Schwarzwaldtaart niet? Voor wie van een aperitief houdt, krijgt Schwarzwalder ham met een klein glas wijn uit het Badenland.