ALSACE

CARTE ALSACE.png

ONZE PARTNERS

Raquettes au Trois-Fours - OTVM.jpg

Toeristenbureau

Munster

VALLÉE DE MUNSTER

De Munster-vallei, een paradijs voor buitensporters tussen de Vogezen en de Elzas. Een bezoek aan de Munster-vallei betekent een ontdekking van een weelderige en ongerepte natuur, adembenemende panorama's en een gevestigde landbouwtraditie.

Reportage spa (26).jpg

Résidence d'éco-tourisme - SPA Nordique

Wattwiller

DOMAINE DU HIRTZ

Venez au HIRTZ, redécouvrir votre vraie nature.

Situé dans les Haut-Rhin, à la croisée de la route du vin et de la route des crêtes, le Domaine du HIRTZ vous accueille 350 jours par an sur 8 hectares dans un écrin de verdure et de nature préservée.

GEBIEDSINFORMATIE

De Elzas ligt tussen de Vogezen en de Rijn. Deze streek van Germaanse traditie biedt een veelheid aan activiteiten die alle soorten reizigers zullen vermaken: sportieve vakanties, ontspanning, met het gezin of met vrienden... Sommigen zullen van de winterperiodes willen profiteren op de skipistes of met sneeuwschoenen.

Vele gemarkeerde wandelroutes bieden het hele jaar door prachtige wandelingen. Tijdens deze wandelingen kunt u overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog tegenkomen. Het enige wat je hoeft te doen is je wandelschoenen aan te trekken!

De Elzas is de belangrijkste fietsbestemming van Frankrijk! Fietsliefhebbers vinden hier bijna 2.500 km aan fietsroutes. Er is voor elk wat wils, zoals de Véloroute du Vignoble, die een honderdtal wijnbouwsteden met elkaar verbindt en een vijftigtal Grand Cru-terroirs van de Elzas verkent. Nog steeds in een vredige geest kunt u via de kanaalfietsroutes het landschap langs het water ontdekken. De sportievelingen kunnen tenslotte de fietsroutes in de Vogezen proberen, die steilere beklimmingen bieden, genoeg om de adrenaline op gang te brengen!

Wat het weer betreft, is het in de winter (relatief) koud en sneeuwrijk, terwijl het in de zomer veel warmer is.

Voor de zoetekauwen onder u volgen hier enkele specialiteiten uit de Elzas: krakelingen, cervelas salade, de heerlijke lokale foie gras en natuurlijk zuurkool.