ALSACE/VOSGES

ONZE PARTNERS

GRAND HÔTEL & SPA

Hotel restaurant ****

Gérardmer

Wilt u met uw gezin op vakantie gaan? De Villé-vallei is voor u gemaakt : schattenjacht, educatieve boerderij, paardrijden, nautisch centrum, ...

GEBIEDSINFORMATIE

De afdeling Vogezen maakt deel uit van de Elzas. Gérardmer, een stad die vooral bekend staat om zijn meer, ligt in dit massief. Deze regio biedt een veelvoud aan activiteiten voor alle soorten reizigers, afhankelijk van hun behoeften: sportvakanties, rust... Sommigen van u zullen willen profiteren van de winterperiodes op de skipistes of met sneeuwschoenen.

 

Talrijke gemarkeerde paden bieden het hele jaar door prachtige wandelingen. Tijdens deze wandelingen kan men overblijfselen uit de eerste wereldoorlog tegenkomen. Je hoeft alleen maar je wandelschoenen aan te trekken!

 

Voor mountainbikefanaten zijn er ook routes voorzien. U kunt in het bijzonder de "Véloroute V50" die Luxemburg met Lyon verbindt. Graag een andere ervaring?.. paardrijdtochten in de prachtige bossen van de Vogezen worden georganiseerd. Het is ook in dit departement dat Vittel is gevestigd, het favoriete kuuroord van de Fransen in 2014.

 

Wat het weer betreft is het in de winter (relatief) koud en besneeuwd, terwijl het in de zomer veel warmer is.

 

Voor de gulzigste onder u zijn er enkele specialiteiten uit de Vogezen: L'Andouille du Val-d'AJol, de Vogezen-salade en tofailles.